Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Boezembruggen te Halfweg’ (artikel 3.8 lid 3 Wet ruimtelijke ordening)

Logo Haarlemmerliede en Spaarnwoude

Burgemeester en wethouders van Haarlemmerliede en Spaarnwoude maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 29 mei 2018, nummer 2018.0022173, het bestemmingsplan ‘Boezembruggen te Halfweg’ met de planidentificatie NL.IMRO.0393.BPBoezembruggen-VA01 gewijzigd heeft vastgesteld.

Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijzen ingediend.

Het plan

Het plan voorziet in het planologisch mogelijk maken het vervangen van de boezembruggen van de N200 te Halfweg. De N200 van Halfweg tot in Amsterdam krijgt een grondige opknapbeurt. Bij halfweg gaat het om het vervangen van de huidige boezembruggen door een nieuwe brug met fiets-en

voetpad.

De gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan betreft de volgende wijzigingen:

  • 1.

    in de regels van de bestemming ‘Verkeer’, in artikel 3, onder 3.2 Bouwregels, sub b, in de zinsnede ‘

  • 2.

    in de regels van de bestemming ‘Water’, in artikel 4, onder 4.1 Bestemmingsomschrijving, sub e, de zin ‘ter plaatse van de aanduiding (jh): tevens jachthaven is vervallen;

  • 3.

    in de regels van de bestemming ‘Water’, in artikel 4, onder 4.4 Afwijkingsbevoegdheid, lid 1, in de zinsnede ‘verloop tot maximaal 7 meter’ is gewijzigd in ‘ verloop tot maximaal 5 meter’;

 

Inzien

Het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het bestemmingsplan (verbeelding, regels, toelichting) kunt u raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de website van de gemeente: www.haarlemmerliede.nl

Voorts liggen deze stukken ter inzage in het gemeentehuis van Haarlemmerliede en Spaarnwoude,  Haarlemmerstraatweg 51, 1165 MJ Halfweg, op werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur.

 

De terinzageligging begint op 12 juli 2018 en duurt zes weken.

 

Beroep, Crisis- en herstelwet  

Binnen de zes weken waarin de stukken ter visie liggen kunnen belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te dienen, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Op het besluit tot het vaststellen van het bestemmingsplan ‘Boezembruggen te Halfweg’ is de Crisis- en herstelwet (verder Chw) van toepassing. Het betreft de uitvoering van onderhoud, herstel of verbetering van waterstaatswerken.

Dit betekent dat het recht om in beroep te gaan tegen het vaststellen van het bestemmingsplan op de volgende punten is ingeperkt (hoofdstuk 1, afdeling 2 van de Chw):

  • 1.

    een niet tot de centrale overheid behorende rechtspersoon die krachtens publiekrecht is ingesteld of een niet tot de centrale overheid behorend bestuursorgaan (bijvoorbeeld een andere gemeente) kan geen beroep instellen;

  • 2.

    het indienen van een pro forma beroep is niet meer mogelijk;

  • 3.

    er geldt een relativiteitseis. Deze eis houdt in, dat de rechter een besluit niet mag vernietigen, als de vernietigingsgrond niet strekt tot de bescherming van het rechtstreeks belang van degene die het beroep instelt.

Verder betekent de Chw dat het eventuele beroep door de Raad van State versneld wordt behandeld.

Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is. 

 

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van

State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

 

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzageligging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld, kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Indien het verzoek om voorlopige voorziening tijdens de beroepstermijn is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Voor het in behandeling nemen van het verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Naar boven