Kennisgeving Ontwerp bestemmingsplan Ikkerseweg 2

Logo Hellevoetsluis

Het college van burgemeester en wethouders van Hellevoetsluis maakt, zoals bedoeld is in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het ontwerp bestemmingsplan “Ikkerseweg 2” ter inzage wordt gelegd.

Aanleiding bestemmingsplan

Manegebedrijf Iron Horse Ranch wil om het dierenwelzijn en de dienstverlening te optimaliseren een paddock aanleggen en een gedeelte van het terrein verharden. Om medewerking te kunnen verlenen aan dit planinitiatief is het opstellen van een bestemmingsplan noodzakelijk. Een voorontwerp bestemmingsplan is in april 2018 in procedure gebracht. Er zijn twee reacties in het kader van het wettelijk overleg ontvangen. De reacties geven geen aanleiding het voorontwerp bestemmingsplan inhoudelijk aan te passen. Wel is er sprake van ambtshalve wijzigingen.

Ambtshalve wijzigingen

In de plantoelichting is hoofdstuk 6 ‘Economische uitvoerbaarheid’ redactioneel aangepast, is in hoofdstuk 8 een hoofdstuk met betrekking tot onderwerp handhaving toegevoegd en is hoofdstuk 9 ‘Overleg’ aangepast naar aanleiding van inspraak en wettelijk overleg. Verder zijn de ontvangen overlegreacties als bijlage van het ontwerp bestemmingsplan opgenomen.

Inzien ontwerp bestemmingsplan

Het ontwerp bestemmingsplan “Ikkerseweg 2” (NL.IMRO.0530.BPManege2017-ow01) kunt u vanaf 12 juli 2018 digitaal inzien via de gemeentelijke website www.hellevoetsluis.nl en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Ook kunt u vanaf 12 juli 2018 tijdens kantooruren de papieren versie van het voorontwerp bestemmingsplan inzien bij de receptie in het gemeentehuis aan de Oostzanddijk 26. Na 22 augustus 2018 liggen deze stukken niet meer ter inzage.

Reactie geven?

Een ieder kan gedurende een termijn van 6 weken bij de gemeenteraad een zienswijze indienen omtrent het ontwerp bestemmingsplan. Deze termijn gaat in op 12 juli 2018.

Schriftelijke zienswijzen graag richten aan:

Gemeenteraad Hellevoetsluis

Postbus 13

3220 AA Hellevoetsluis

E-mail: gemeente@hellevoetsluis.nl

Mondeling: Het indienen van een mondelinge zienswijze is op afspraak mogelijk. Vrijdag 10 augustus 2018 en maandag 13 augustus 2018 zijn hiervoor gereserveerd. Voor het afspreken van een tijdstip op deze data kunt u contact opnemen met Claudia Lemmert, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling & Beleid, via het algemene nummer 14 0181. Van uw mondelinge zienswijze wordt een verslag opgesteld dat vervolgens naar u toegestuurd zal worden.

Overige communicatie

De buren van manege Iron Horse Ranch aan de Ikkerseweg, Westdijk en Vingerlingseweg zijn schriftelijk op de hoogte gesteld van dit plan en de procedure.

 

Naar boven