Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan “Sjaerdawei 15 te Oppenhuizen”

Logo Súdwest-Fryslân

Burgemeester en wethouders van de gemeente Súdwest-Fryslân maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Súdwest-Fryslân bij besluit van 14 juni 2018 het bestemmingsplan “Sjaerdawei 15 te Oppenhuizen” gewijzigd heeft vastgesteld. Tevens heeft de gemeenteraad de bij het bestemmingsplan gevoegde beeldkwaliteitscriteria vastgesteld.

Inhoud

Het perceel Sjaerdawei 15 te Oppenhuizen sluit aan bij het water It Ges. Het perceel ligt tegenover de Ferbiningswei, een van de ontsluitingswegen van Oppenhuizen/Uitwellingerga. Het bestemmingsplan voorziet erin dat op het perceel drie schuurwoningen gerealiseerd kunnen worden.

In het vastgestelde bestemmingsplan zijn tevens beeldkwaliteitscriteria opgenomen. Hieraan zal de Welstandscommissie toetsen bij het indienen van concrete bouwplannen.

Wijzigingen

Het bestemmingsplan “Sjaerdawei 15 te Oppenhuizen” is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage heeft gelegen. De wijzigingen betreffen in detail:

-het aanpassen van de verbeelding in die zin dat uitgegaan wordt van de begrenzing ‘open gebied’ zoals aangegeven in het vigerende bestemmingsplan “Top en Twel”;

-het verkleinen van het bouwvlak van de meest zuidelijke woning.

Ter inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 13 juli 2018 t/m 23 augustus 2018 voor een ieder ter inzage bij de gemeenteloketten.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan is te bekijken op de website  www.ruimtelijkeplannen.nl

Het planidentificatienummer van dit bestemmingsplan is:

NL.IMRO.1900.2018oostBPsjaerOpp-vast

Reageren

Gedurende bovengenoemde termijn kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s Gravenhage door:

 

  • 1.

    belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend bij de gemeenteraad tegen het ontwerpplan;

  • 2.

    belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen;

  • 3.

    belanghebbenden tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling heeft aangebracht.

 

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de bovenvermelde beroepstermijn van 6 weken. Het instellen van beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspaak van de Raad van State, treedt het bestemmingplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven