ONTWERP BESTEMMINGSPLAN NOORTVEER TER VISIE

Logo Voorschoten

Het plangebied van Noortveer ligt in de Duivenvoordecorridor. De kwaliteiten van dit gebied zijn in de loop der jaren onder druk komen te staan. Om de kwaliteiten in dit gebied te herstellen is dit bestemmingsplan gericht op :

- herstel van de openheid

- versterken van de cultuurhistorische kwaliteit

- versterken van de natuurwaarden

- vergroten van de recreatieve toegankelijkheid

Om deze ontwikkeling mogelijk te maken is er planologische ruimte geschapen om op de voormalige glastuinbouwgebieden een rode kostendrager te realiseren. Locatie Noortveer is aangewezen als een locatie waar woningbouw gerealiseerd mag worden.

Doel van dit bestemmingsplan is voor het plangebied een ruimtelijk sturingskader te bieden dat gericht is op de gewenste herontwikkeling.

 

Het ontwerp bestemmingsplan ligt gedurende zes weken, vanaf 13 juli tot en met 23 augustus 2018 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis aan de Leidseweg 25 te Voorschoten. Het plan is ook in te zien via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer van het ontwerpbestemmingsplan is NL.IMRO.0626.2018Noortveer-BP20.

 

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan een ieder schriftelijk zienswijzen indienen tegen dit ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad van Voorschoten,  postbus 393, 2250 AJ te Voorschoten. Ook het indienen van mondelinge zienswijzen is mogelijk. Hiervoor dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk een week voor het einde van de ter inzage legging, een telefonische afspraak te worden gemaakt via telefoonnummer via tel. 14071 (toets alleen deze vijf cijfers).

 

Vervolgtraject

Alle zienswijzen worden opgenomen en beantwoord in een zienswijzennota. De zienswijzennota maakt deel uit van het door de gemeenteraad te nemen besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan. Ingediende zienswijzen kunnen aanleiding geven tot aanpassingen. Het ontwerpbestemmingsplan wordt dan gewijzigd vastgesteld.

 

Crisis- en herstelwet

Op het ontwerpbestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dat betekent dat onder meer bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Die procedure is nu nog niet aan de orde. De Crisis- en herstelwet is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl.

 

Meer informatie

Voor specifieke vragen en opmerkingen over het ontwerpbestemmingsplan en de procedure kunt u

ook contact opnemen met mevrouw Engelbert van de gemeente Voorschoten via telefoonnummer 14071.

 

Burgemeester en wethouders van Voorschoten

Voorschoten, juli 2018.

 

Naar boven