Kennisgeving eerste herziening bestemmingsplan Bloemendalerpolder vastgesteld Weesp

Logo Weesp

Burgemeester en wethouders van de gemeente Weesp maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Weesp op 14 juni 2018 de eerste herziening van het bestemmingsplan Bloemendalerpolder Weesp heeft vastgesteld.

Inleiding

Op 21 juni 2017 heeft de Raad van State het bestemmingsplan Bloemendalerpolder Weesp grotendeels onherroepelijk verklaard. Echter voor een aantal percelen heeft zij het bestemmingsplan vernietigd en een voorlopige voorziening getroffen. Voor deze percelen heeft de Raad van State de gemeente opgedragen om een nieuw besluit te nemen. Het betreft Korte Muiderweg 55 en Korte Muiderweg 57 b en c. Voor deze percelen heeft de gemeenteraad nu een nieuw bestemmingsplan vastgesteld.

Inzien van de stukken

De eerste herziening van bestemmingsplan Bloemendalerpolder Weesp met nota zienswijzen, kan vanaf 12 juli 2018 worden bekeken op www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0457.HZ1BloeW-vg01). Tevens ligt het tijdens openingstijden ter visie in het stadskantoor, Nieuwstraat 70a in Weesp.

Beroep

Van 13 juli tot en met 23 augustus 2018 kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Tevens kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Van deze mogelijkheid kunnen gebruikmaken:

  • een belanghebbende die een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan heeft ingediend;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • een belanghebbende voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling in het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. De Bloemendalerpolder is een project dat is opgenomen als project in het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet (zevende tranche).

Naar boven