Ontwerpbestemmingsplan en m.e.r.- beoordelingsbesluit Walderweg 2-4 Ammerzoden (Maasdriel)

Logo Maasdriel

Bekendmaking aanmeldingsnotitie mer-beoordeling Walderweg 2-4 in Ammerzoden

Burgemeester en wethouders van Maasdriel maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17, van de Wet milieubeheer, het volgende bekend:

Op 24 mei 2018 is een aanmeldingsnotitie ingediend voorafgaand aan een aanvraag voor een bestemmingsplanherziening voor de vestiging van het grondbedrijf, bouwgrondstoffenbedrijf en aannemingsbedrijf aan de Walderweg 2-4 in Ammerzoden. Wij hebben beoordeeld of bij de voorbereiding van het besluit omtrent de aanvraag een milieueffectrapport (MER) moet worden gemaakt.

Burgemeester en wethouders van Maasdriel hebben gelet op de uitkomsten en de beoordeling van het rapport besloten dat voor de vestigingsplannen van het bedrijf aan de walderweg 2-4 in Ammerzoden geen milieueffectrapport behoeft te worden opgesteld. Hierdoor kan de procedure tot herziening van het bestemmingsplan worden opgestart.

Burgemeester en wethouders zijn van mening dat de omstandigheden waaronder de voorgenomen activiteiten en bouwplannen worden ondernomen, niet tot zodanige nadelige milieugevolgen leiden dat het opstellen van een milieueffectrapport noodzakelijk is.

Het besluit en de overige stukken liggen vanaf 12 juli 2018 gedurende zes weken tijdens de openingsuren ter inzage in het gemeentehuis aan de Kerkstraat 45 in Kerkdriel. Tegen het besluit om af te zien van een milieueffectrapport staat geen bezwaar en beroep open.

Ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied herziening 2017, Walderweg 2-4” (BP1168)

Dit bestemmingsplan maakt het mogelijk om de bedrijfslocatie aan de Walderweg 2-4 te Ammerzoden te gebruiken voor de activiteiten van het grondbedrijf, bouwgrondstoffenbedrijf en aannemingsbedrijf. Tevens zal een strook van het huidige bedrijfsperceel aan de oostzijde geruild worden tegen een strook aan de zuidzijde (vormverandering). Binnen de bedrijfslocatie kunnen bedrijfsgebouwen worden opgericht. Het bedrijf zat voorheen gevestigd aan de Akkerseweg in Hedel.

De locatie is kadastraal bekend als gemeente Ammerzoden sectie M nummer 1348, 1349 en 1350 en is gelegen ten zuiden van de kern Kerkwijk.

Inzien

Van 12 juli tot en met 22 augustus 2018 ligt het ontwerpbestemmingsplan en de daarbij horende stukken tijdens de openingstijden voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis aan de Kerkstraat 45 in Kerkdriel.

U kunt het bestemmingsplan ook vinden op;

De bronbestanden zijn beschikbaar via http://maasdriel.digitaleplannen.nl/plannen/NL.IMRO.0263.BP1168-/NL.IMRO.0263.BP1168-ON01

Reageren

Iedereen kan tijdens de inzagetermijn reageren op het ontwerpplan. Uw zienswijze stuurt u onder vermelding van 'BP1168' aan: de gemeenteraad van Maasdriel, Postbus 10.000, 5330 GA Kerkdriel.

Wij ontvangen bij voorkeur uw zienswijzen schriftelijk, per e-mail is niet mogelijk!

Als u uw zienswijzen mondeling wilt indienen, kunt u hiervoor contact opnemen met de behandelend ambtenaar.

Meer informatie

Bel (14 0418) of mail (info@maasdriel.nl) de gemeente en vraag naar de heer S. Bosch.

Naar boven