Vaststelling bestemmingsplan “Schepenmakersdijk 12-16.”

Logo Edam-Volendam

Burgemeester en wethouders van Edam-Volendam maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de raad in zijn vergadering van 28 juni 2018 het bestemmingsplan “Schepenmakersdijk 12-16” heeft vastgesteld.

Plangebied en doel

Het plangebied betreft de locatie Schepenmakersdijk 12-16 te Edam, de voormalige bedrijfslocatie van het HHNK. Het bestemmingsplan geeft onder andere aan welk gebruik en functies op de locatie met het daar aanwezige rijksmonument mogelijk is en welke voorwaarden daaraan verbonden zijn. Het plan wijzigt de functie van kantoor in een gemengde en woonbestemming.

Inzien 

Het raadsvoorstel en -besluit en het vastgestelde bestemmingsplan “Schepenmakersdijk 12-16” met de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 10 juli 2018 tijdens de openingsuren van 8.30-12.30 uur ter inzage bij de receptie van het Stadskantoor, W. v.d. Knoopdreef 1 in Volendam. Buiten die uren kan het plan op afspraak worden ingezien (tel. 0299-398398).

Digitaal raadplegen 

Het bestemmingsplan is tevens te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (id nr. NL.IMRO.0385.bpsmakersdijk1216-vg01) en via de gemeentelijke website www.edam-volendam.nl  (onder nieuws van uw gemeente > Bekendmakingen)

Beroep 

Ingevolge art. 6:8, lid 4 Awb kan met ingang van de dag na die van de terinzagelegging, te weten 10 juli 2018, gedurende een termijn van 6 weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een beroep kan worden ingediend door:

Rechtzoekende burgers kunnen ook digitaal beroep instellen bij de Raad van State en/of een verzoek om voorlopige voorziening vragen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Inwerkingtreding bestemmingsplan 

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn naast een beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Algemene informatie

Indien u vragen heeft, kunt u contact opnemen met een medewerker van de sectie Omgevingsbeleid (tel. 0299-398398).

Edam-Volendam, 9 juli 2018

 

Naar boven