Bestemmingsplan

Logo Heeze-Leende

Correctieve herziening regels en supermarkten Kom Leende - Leenderstrijp 2015

Burgemeester en wethouders van Heeze-Leende maken bekend dat de gemeenteraad op 2 juli 2018 het bestemmingsplan “Correctieve herziening regels en supermarkten Kom Leende - Leenderstrijp 2015” (gewijzigd) heeft vastgesteld.

Met het bestemmingsplan “Correctieve herziening regels en supermarkten Kom Leende - Leenderstrijp 2015” wordt een verschrijving in een groot aantal bouwregels van het bestemmingsplan “Kom Leende-Leenderstrijp 2015” gecorrigeerd. In de regels van dat bestemmingsplan is het woord voorgevel opgenomen, waar voorgevellijn bedoeld is.

Daarnaast wordt de definitie van het begrip detailhandel aangepast, zodat, in lijn met de regionale afspraken, de vestiging van nieuwe supermarkten in Leende wordt uitgesloten.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 8 februari 2018 tot en met 21 maart 2018 ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn geen zienswijzen ingediend. Wel zijn er enkele ambtshalve wijzigingen aangebracht in de regels. Daarnaast is het bouwvlak aan de Eksterlaan 14 conform de uitspraak van de Raad van State verwijderd.

Het vaststellingsbesluit en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 12 juli tot en met 22 augustus 2018 voor een ieder ter inzage in de hal van het gemeentehuis. Tevens zijn het vaststellingsbesluit en de daarbij behorende stukken raadpleegbaar via de gemeentelijke website www.heeze-leende.nl.

Gedurende de periode van terinzagelegging kan tegen het vaststellingsbesluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus , EA Den Haag door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig een zienswijze in te dienen. Tegen de wijzigingen die zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kunnen belanghebbenden beroep instellen.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Belanghebbenden die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven