Gemeente Ede - Verkeersbesluit wijzigen éénrichting - Julianastraat en Hertenlaan in Lunteren

Logo Ede

895009

College burgemeester en wethouders

Overwegingen ten aanzien van het besluit

In combinatie met de afsluiting van de Dorpsstraat, de aanwezigheid van de Westzoom en de doorgetrokkken A30 staat de bestaande verkeerscirculatie in de Julianastraat en Hertenlaan ter discussie. Er is namelijk sprake van onnodig omrijden en een slechte oriëntatie voor bezoekers en zoekverkeer. Om de verkeersveiligheid op de weg te verzekeren, het beschermen van weggebruikers en passagiers, het in standhouden van de weg, het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan en het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade, is het noodzakelijk om overeenkomstig bijgevoegde tekening verkeersmaatregelen in te stellen.

BESLUIT

Overeenkomstig bijgevoegde bijlagen de volgende verkeersmaatregelen in te stellen:

- het aanwijzen van het noordelijke deel van de Julianastraat, tussen de Reeënlaan en Postweg, als éénrichtingsweg in zuidelijke richting met uitzondering van (brom-)fietsers door het plaatsen van borden C2, C3, C4, D06 en onderbord OB54 uit bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeertekens (RVV 1990);

- het aanwijzen van het noordelijke deel van de Hertenlaan, tussen de Reeëlaan en Postweg, als éénrichtingsweg in noordelijke richting met uitzondering van (brom-)fietsers door het plaatsen van borden C2, C3, C4, D06 en onderbord OB54 uit bijlage I van het RVV 1990;

- het intrekken van de verkeersmaatregelen over de Julianastraat en Hertenlaan uit het oude verkeersbesluit met nummer ONT 2004 2045.

 

Ter inzage

Het besluit en daarbij horende tekening liggen gedurende 6 weken ter inzage bij de Publieksbalie, Raadhuisplein 3, in Ede. Voor openingstijden zie www.ede.nl/openingstijden. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer 140318 (kengetal niet nodig). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kevin Jacobs van het cluster ROG, (0318) 680 391.

Ede, 4 juli 2018

College van burgemeester en wethouders,

Namens deze,

Harriette Campen

afdeling Beleid Infrastructuur & Milieu

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Wij adviseren u om eerst contact op te nemen met Kevin Jacobs, (0318) 680 391, voor uitleg over het besluit. Bezwaar maakt u binnen 6 weken na de verzenddatum van dit besluit. U doet dit door het formulier bezwaarschrift indienen in te vullen op www.ede.nl/bezwaarmaken onder het tabblad aanvragen. U mag ook een brief sturen. Als u de brief stuurt, wilt u dan de volgende punten vermelden?

- uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres;

- de datum waarop u uw brief schrijft;

- een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt;

- het zaaknummer of voeg een kopie van het besluit bij;

- uw handtekening.

Als u bezwaar maakt, blijft het besluit geldig totdat het bezwaar behandeld is. Na afloop van de bezwaarprocedure hoort u of het besluit wijzigt. Kunt u niet zo lang wachten? Dan kunt u de Rechtbank Gelderland om een voorlopige voorziening vragen. Als de rechtbank uw verzoek toewijst, dan worden de gevolgen van het besluit opgeschort. Meer informatie hierover vindt u op www.rechtspraak.nl.

Naar boven