Ontwerpbestemmingsplan Woondorpen, gemeente Loppersum

Logo Loppersum

Burgemeester en wethouders van Loppersum maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat gedurende zes weken, van dinsdag 10 juli tot en met maandag 3 september 2018, het ontwerpbestemmingsplan 'Woondorpen' met identificatienummer NL.IMRO.0024.05BP0000-OW01 voor een ieder ter inzage ligt. Dit ontwerpbestemmingsplan is opgesteld om de bestemmingsplannen 'Kleine Kernen', 'Stedum' en 't Zandt' te actualiseren en opnieuw vast te stellen. Ook zijn enkele middelgrote ontwikkelingen meegenomen, zoals de camping in 't Zandt en de multifunctionele sportterrein in Garrelsweer. Het bestemmingsplan biedt een juridische regeling voor gebruik en bebouwing op perceelsniveau voor de dorpen Eenum, Garrelsweer, Garsthuizen, Startenhuizen, Huizinge, Leermens, Oosterwijtwerd, Stedum, Toornwerd, Westeremden, Westerwijtwerd, Wirdum/Wirdumerdraai, 't Zandt, Zeerijp en Zijldijk.

 

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt op de volgende wijzen ter inzage:

 

  • 1.

    digitaal via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • 2.

    op papier tijdens de openingsuren bij de publieksbalie in het gemeentehuis, Molenweg 12 te Loppersum.

     

Gedurende de inzage termijn kan een ieder schriftelijk en mondeling zienswijzen kenbaar maken. Uw schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad van de gemeente Loppersum, Postbus 25, 9919 ZG Loppersum. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met een beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening, bereikbaar op telefoonnummer 0596-548200.

 

Er zijn twee inloopmomenten op 17 juli en 8 augustus op het gemeentehuis van Loppersum. Bij de twee inloopmomenten kunnen de inwoners van 16.00 uur tot 18.00 uur het voorontwerpbestemmingsplan inzien en hun zienswijze geven.

 

Vervolgprocedure

Het college van burgemeester en wethouders neemt de ingediende zienswijzen in behandeling. Indieners van een zienswijze zullen hierover schriftelijk worden geïnformeerd. Na behandeling van de zienswijzen stelt de raad het bestemmingsplan vast, waarna beroepsmogelijkheden openstaan bij de Afdeling bestuursrecht van de Raad van State.

 

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Loppersum

Naar boven