Vaststelling van de 7epartiéle herziening van de Welstandsnota 2012 door toevoeging van de welstandsparagraaf “A16R Rotterdam/Lansingerland”, Lansingerland

Logo Lansingerland

Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken bekend dat de 7e partiële herziening van de Welstandsnota 2012 door toevoeging van de welstandsparagraaf “A16R Rotterdam/Lansingerland” op 22 februari 2018 door de gemeenteraad van Lansingerland en op 28 juni 2018 door de gemeenteraad van Rotterdam is vastgesteld.

Beschrijving w e lstands pa ragraaf

De welstandsparagraaf vormt het toetsingskader voor de Welstandscommissie voor de beoogde ontwikkeling van de nieuwe rijksweg A16 Rotterdam. De bestaande gebiedsgerichte welstandscriteria uit de welstandsnota zijn niet bruikbaar, aangezien deze geen rekening houden met een dergelijke ontwikkeling. De welstandsparagraaf wordt als aanvulling op de welstandsnota vastgesteld door de gemeenteraad.

De Welstandsparagraaf heeft betrekking op het gehele tracé van de rijksweg. Dat houdt in dat de welstandscriteria uit de Welstandsparagraaf het toetsingskader vormen voor zowel de gemeente Rotterdam als de gemeente Lansingerland. Hierdoor wordt er een eenduidig en uniform wegbeeld gecreëerd van de nieuwe snelweg door beide gemeenten heen. Ook de gemeenteraad van Rotterdam zal de welstandsparagraaf vaststellen.

In zage

Er staat geen bezwaar of beroep open. U kunt de welstandsparagraaf tot en met 20 augustus 2018 inzien via de website van de gemeente Lansingerland https://www.lansingerland.nl/in-de-gemeente/gemeenteblad_43807/.

Naar boven