Voorbereidingsbesluit Wilderszijde en Notitie reikwijdte en detailniveau MER Bestemmingsplan Wilderszijde, Bergschenhoek, Lansingerland

Logo Lansingerland

Voorbereidingsbesluit

De gemeenteraad van Lansingerland heeft ingevolge het bepaalde in artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening in haar vergadering van donderdag 5 juli 2018 besloten dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor Wilderszijde.

Dit voorbereidingsbesluit is genomen om te voorkomen dat er in strijd met het in voorbereiding zijnde plan in het gebied ongewenste ontwikkelingen plaats kunnen vinden. Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op 6 juli 2018 en heeft een werkingsduur van één jaar.

Het gebied wordt globaal begrensd door:

  • Boterdorpseweg

  • HSL

  • Schiebroekseweg

  • Wildersekade

Het voorbereidingsbesluit en de daarbij behorende tekening, waarop het gebied nader is aangeduid, liggen ingevolge het bepaalde in artikel 3.7 lid 7 van de Wet ruimtelijke ordening vanaf dinsdag 10 juli ter inzage. De stukken zijn te vinden via:

  • de viewer van de gemeentelijke site (http://1621.ropubliceer.nl).

  • www.ruimtelijkeplannen.nl (vul bij ID in: NL.IMRO.1621.BP0189V01-VAST).

Wettelijk is bepaald dat tegen een voorbereidingsbesluit geen bezwaar en beroep kan worden ingesteld.

Notitie reikwijdte en detailniveau MER Bestemmingsplan Wilderszijde

Ten behoeve van dit nieuwe bestemmingsplan moet een MER worden opgesteld. De eerste stap in de m.e.r.-procedure is deze publicatie en de terinzagelegging van de “Notitie Reikwijdte en Detailniveau MER” voor de gebiedsontwikkeling Wilderzijde. Voorliggende notitie reikwijdte en detailniveau gaat in op het onderzoekskader voor het milieueffectrapport (MER) dat ten behoeve van het bestemmingsplan wordt opgesteld.

Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken op grond van Artikel 7.9 Wet milieubeheer bekend dat met ingang van 10 juli 2018 tot en met 21 augustus de Notitie Reikwijdte en detailniveau, behorend bij het bestemmingsplan Wilderszijde voor iedereen ter inzage ligt. De notitie is als bijlage opgenomen bij het voorbereidingsbesluit. Deze is te raadplegen via de gemeentelijke viewer en www.ruimtelijkeplannen.nl.

U kunt schriftelijk een zienswijze indienen gedurende de termijn van terinzagelegging. Een schriftelijke reactie (geen e-mail) kunt u sturen naar de gemeente Lansingerland, ter attentie van burgemeester en wethouders, afdeling RO, postbus 1, 2650 AA Berkel en Rodenrijs, o.v.v. inspraakreactie NRD WilderszijdeBP0189.

Als u een nadere toelichting wenst op de betreffende stukken, dan kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 010.

Vervolg procedure

Na deze inspraakperiode voor de Notitie Reikwijdte en detailniveau wordt, met inachtneming van de eventuele ingediende inspraakreacties en adviezen, het milieueffectrapport (MER) opgesteld. Het MER wordt bij het ontwerp bestemmingsplan Wilderszijde en overige bijbehorende stukken ter inzage gelegd. Tegen het MER en het ontwerp bestemmingsplan staat dan voor iedereen de mogelijkheid open om zienswijzen in te dienen. De Commissie m.e.r. zal op dat moment om advies worden gevraagd. Na de zienswijzenperiode neemt de gemeenteraad een besluit omtrent vaststelling van het bestemmingsplan inclusief het MER. Na de vaststelling van het bestemmingsplan inclusief het MER kan uiteindelijk beroep worden ingesteld.

Naar boven