Vastgesteld bestemmingsplan,beeldkwaliteitsplan en besluit hogere grenswaarde voor De Keup 2016 in Helden, Peel en Maas

Logo Peel en Maas

Burgemeester en wethouders van Peel en Maas maken bekend dat de gemeenteraad van Peel en Maas in de openbare vergadering van 5 juni 2018, op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan voor De Keup 2016 ongewijzigd heeft vastgesteld . Burgemeester en wethouders hebben op 26 februari 2018 het hogere grenswaardebesluit vastgesteld.

Inhoud bestemmingsplan en beeldkwaliteitspla n

Het bestemmingsplan biedt o.a. een planologische regeling voor het herindelen van het woongebied De Keup. Het plangebied voorziet in 34 woningen. Het plangebied van het bestemmingsplan ligt aan de Roggelseweg in Helden.

Het beeldkwaliteitsplan heeft als doel de ruimtelijke kwaliteit van woningbouw in deze gebieden te waarborgen.

Inhoud besluit hogere grenswaarde

Binnen plangebied van het bovengenoemde bestemmingsplan wordt de bouw van nieuwe woningen mogelijk gemaakt waarbij de geluidsbelasting boven de voorkeursgrenswaarde van 48 dB zal uitkomen. Burgemeester en wethouders van Peel en Maas hebben daarom op 26 februari 2018 met toepassing van artikel 110c Wet geluidhinder een hogere grenswaarde vastgesteld.

Wilt u het bestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan en het besluit hogere grenswaarde inzien?

Iedereen kan het vastgestelde bestemmingsplan en de onderliggende stukken, het beeldkwaliteitsplan en het besluit hogere grenswaarde inzien van 6 juli 2018 tot en met 17 augustus 2018. Het bestemmingsplan is samen met de hierbij behorende stukken en het beeldkwaliteitsplan digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl Het IDN-nummer van het bestemmingsplan is: NL.IMRO.1894.BPL0155-VG01; Een papieren versie van het beeldkwaliteitsplan en het bestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken en het hogere grenswaardebesluit liggen in het Huis van de Gemeente, bij de publieksbalie, tijdens openingstijden ter inzage.

Beroepstermijn bestemmingsplan en besluit hogere grenswaarde

De beroepstermijn loopt van 7 juli 2018 t/m 17 augustus 2018.

Hoe kunt u beroep instellen?

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerp besluit hogere grenswaarde hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen, kunnen gedurende de hierboven genoemde beroepstermijn beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan en/of het hogere grenswaardebesluit. Belanghebbenden kunnen ook beroep instellen tegen eventuele wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling heeft aangebracht. Beroep kunt u instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het is ook mogelijk om digitaal beroep in te stellen via het digitaal loket van deze instantie. Kijk op https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ voor meer informatie.

Tegen het vastgestelde beeldkwaliteitsplan kan geen beroep worden ingesteld.

P anningen, 5 juli 201 8

Naar boven