Uitwerkingsplan ‘Mortiere fase 10’

Logo Middelburg

Burgemeester en wethouders van Middelburg maken op grond van het bepaalde in artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:42 van de Algemene Wet Bestuursrecht, bekend dat zij bij besluit van 19 juni 2018 het uitwerkingsplan ‘Mortiere fase 10’ gewijzigd hebben vastgesteld.

 

Het plangebied betreft een gedeelte van de wijk Mortiere, ten oosten van het centrale park, grenzend aan de uitloper van het park en aan twee zijden van de Jazzroute. Het doel van dit uitwerkingsplan is het scheppen van een planologisch – juridisch kader voor de realisatie van maximaal 110 woningen. De wijzigingen hebben betrekking op het realiseren van voldoende parkeerplaatsen en beeldkwaliteitsvoorschriften ten aanzien van schuttingen welke grenzen aan de openbare weg.

Ter inzage

Genoemd besluit en het vastgestelde uitwerkingsplan liggen vanaf 5 juli 2018 gedurende zes weken (tot en met 15 augustus 2018) voor een ieder ter inzage bij de vakbalie in het stadskantoor. Het besluit en het uitwerkingsplan zijn tevens digitaal in te zien op onze website www.middelburg.nl onder ‘wonen en verbouwen’/bestemmingsplannen/plannen in procedure/Mortiere fase 10’. Daarnaast is het uitwerkingsplan raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl onder plancode NL.IMRO.0687.BPUMORF10-VG01.

 

Gedurende de genoemde termijn kan een belanghebbende beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan alleen worden ingesteld door de belanghebbende die omtrent het ontwerpuitwerkingsplan tijdig zijn zienswijze kenbaar heeft gemaakt, alsmede de belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze bij het college kenbaar te maken. Tegen de wijzigingen die bij vaststelling in het uitwerkingsplan zijn aangebracht, kan door alle belanghebbenden beroep worden aangetekend.

 

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de hiervoor genoemde termijn van 6 weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

 

Het uitwerkingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn tenzij bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening, zoals bedoeld in artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening, is gedaan. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het uitwerkingsplan pas in werking nadat op het verzoek is beslist.

 

Naar boven