Kennisgeving m.e.r.-beoordelingsbesluit mijnbouwlocatie WSF-01, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Minister van Economische Zaken en Klimaat maakt bekend dat een m.e.r.-beoordelingsbesluit is genomen.

Het besluit heeft betrekking op een voornemen van Vermillion Energy Netherlands B.V. te Harlingen om door middel van een mobiele installatie een sidetrackboringen naar aardgas uit te voeren op de bestaande inrichting Noordwolde-/Weststellingwerf 1 gelegen aan de Schapendrift 10 te Noordwolde. De locatie is kadastraal bekend gemeente Weststellingwerf, sectie N, nummer 1067.

Het besluit is genomen ter voorbereiding op een aanvraag om een omgevingsvergunning voor het boren van een sidetrack naar een aardgasveld. Bij deze boring wordt gebruik gemaakt van de bestaande putkelder met conductor van de eerder geboorde productieput WSF-01. Voor het uitvoeren van een diepboring geldt, op grond van categorie D.17.2 van het Besluit milieueffectrapportage een m.e.r.-beoordelingsplicht. Gelet op de verstrekte gegevens in de Minister van Economische Zaken en Klimaat van oordeel dat voor de voorgenomen activiteiten geen milieueffectrapport (MER) opgesteld behoeft te worden.

Voor de booractiviteiten is een omgevingsvergunning benodigd. Het m.e.r.-beoordelingsbesluit zal te zijner tijd, tegelijk met de ontwerpbeschikking van de omgevingsvergunning voor de inrichting WSF-01, ter inzage worden gelegd op de secretarie van de gemeente Weststellingwerf. Voorafgaand aan deze terinzagelegging zal een nieuwe kennisgeving worden gepubliceerd.

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot dhr. K. van ‘t Hoff (tel. 06 - 11 04 31 70).

Naar boven