Besluit van het bestuur van de rechtbank Gelderland, 17 mei 2018, met betrekking tot digitale vervanging van personele archiefbescheiden

Het bestuur van de rechtbank Gelderland,

gelet op artikel 7 van de Archiefwet 1995, artikel 6, eerste lid, van het Archiefbesluit 1995 en artikel 26b van de Archiefregeling 2009;

Besluit

Artikel 1. Reikwijdte

Dit besluit heeft betrekking op archiefbescheiden op papier die behoren of zullen gaan behoren tot het personeelsdossier van de medewerkers van de rechtbank Gelderland. Deze archiefbescheiden worden vervangen door digitale reproducties. Deze vervanging betreft alle papieren archiefbescheiden die betrekking hebben op personeelsgegevens en salarisgegevens zoals beschreven in het ‘Basisselectiedocument P-dossier is Mens-en-werk, 1945, en voor zover die géén betrekking hebben op:

  • a. alles wat het functioneren of de integriteit raakt van rechterlijk ambtenaren en

  • b. alles wat het functioneren of de integriteit raakt van bij Koninklijk Besluit benoemde bestuurders van de Rechtspraak.

Artikel 2.

De digitale reproductie geschiedt ten minste overeenkomstig de specificaties en instellingen zoals deze zijn opgenomen in de bijlage en in het Handboek Digitale Vervanging Personeelsdossiers van de rechtbank Gelderland.

Artikel 3.

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin het wordt gepubliceerd.

Artikel 4.

Dit besluit wordt aangehaald als: Vervangingsbesluit personele archiefbescheiden rechtbank Gelderland.

Dit besluit wordt met bijlage in de Staatscourant geplaatst. Het Handboek Digitale Vervanging Personeelsdossiers van de rechtbank Gelderland ligt ter inzage bij het Cluster Personeel & Organisatie en wordt op verzoek digitaal ter beschikking gesteld.

17 mei 2018

Het bestuur van de rechtbank Gelderland, M.J. Blaisse, President

Naar boven