Vastgesteld bestemmingsplan ‘Hoofddorp Lincolnpark fase 1’(artikel 3.8 lid 3 Wet ruimtelijke ordening)

Logo Haarlemmermeer

Burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 21 juni 2018, nummer 2018.0032133, het bestemmingsplan  ‘Hoofddorp Lincolnpark fase 1’ met de planidentificatie NL.IMRO.0394.BPGhfdlincolnfase1-C001 heeft vastgesteld.

Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn geen zienswijzen ingediend.

Het plan

Het plan voorziet in de bouw van 225 woningen op een gebied van ruim 6 hectare juist ten zuidwesten van de Johan Enschedélaan en juist noordwestelijk van centrale ‘noord-zuid’-waterpartij van het bedrijventerrein De President te Hoofddorp.

 

Inzien 

Het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het bestemmingsplan (verbeelding, regels, toelichting) kunt u raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de website van de gemeente: www.haarlemmermeer.nl/ro

Voorts liggen deze stukken ter inzage in het raadhuis in Hoofddorp. Op afspraak zijn deze stukken dagelijks in te zien van 9-13 uur. Een afspraak maakt u via 0900-1852.

De terinzageligging begint op 3 juli 2018 en duurt zes weken.

Beroep, Crisis- en herstelwet

Binnen de zes weken waarin de stukken ter visie liggen kunnen belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te dienen, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Omdat het bestemmingsplan de bouw van meer dan elf woningen mogelijk maakt, is de Crisis- en herstelwet (verder Chw) van toepassing. Dit betekent dat het recht om in beroep te gaan tegen het vaststellen van het bestemmingsplan op de volgende punten is ingeperkt (hoofdstuk 1, afdeling 2 van de Chw):

- een niet tot de centrale overheid behorende rechtspersoon die krachtens publiekrecht is ingesteld of een niet tot de centrale overheid behorend bestuursorgaan (bijvoorbeeld een andere gemeente) kan geen beroep instellen;

- het indienen van een pro forma beroep is niet meer mogelijk;

- er geldt een relativiteitseis. Deze eis houdt in, dat de rechter een besluit niet mag vernietigen, als de vernietigingsgrond niet strekt tot bescherming van het rechtstreeks belang van degene die het beroep instelt.

Verder betekent de Chw dat het eventuele beroep door de Raad van State versneld wordt behandeld.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van

State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzageligging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld, kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Indien het verzoek om voorlopige voorziening tijdens de beroepstermijn is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Voor het in behandeling nemen van het verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Samenhang

Tegelijk met het vastgestelde bestemmingsplan liggen ook het besluit tot vaststelling van hogere geluidwaarden en de besluiten tot verlening van de omgevingsvergunningen ter visie. Die zijn heden door middel van aparte bekendmakingen gepubliceerd.

Naar boven