Bekendmaking aangepast ontwerpbestemmingsplan ‘Botenloods Eemweg 74 (gedeeltelijk) Eembrugge’

Logo Eemnes

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Eemnes maken bekend dat op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het ontwerpbestemmingsplan ‘Botenloods Eemweg 74 (gedeeltelijk) Eembrugge’ in Eemnes (NL.IMRO.0317.Eemweg74emb-On02) ter inzage ligt.

Inhoud bestemmingsplan

De eigenaar van Jachthaven Eembrugge wil een winteropslag bouwen voor boten op de plaats van de bestaande bebouwing aan de Eemweg 74. De bestaande loods wordt gesloopt.

De nieuwe bebouwing ligt voor een deel over de grens van de gemeente Eemnes, in de gemeente Baarn.

Aangepast ontwerp bestemmingsplan, opnieuw ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan voor de botenloods heeft eerder zes weken ter inzage gelegen vanaf 30 januari 2018 tot en met 12 maart 2018. Het ontwerpbestemmingsplan wordt opnieuw ter inzage gelegd omdat de bouwtekeningen van de botenloods niet pasten bij de gebruikte plankaart voor het ontwerpbestemmingsplan. In de nieuwe plankaart wordt het bouwvlak gewijzigd en vergroot.

Procedure

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Botenloods Eemweg 74 (gedeeltelijk) Eembrugge’ ligt vanaf 29 juni 2018 tot en met 9 augustus 2018 ter inzage bij de balie Vergunningen in het kantoor van de BEL Combinatie aan de Zuidersingel 5 in Eemnes. U kunt hier op afspraak terecht (tel. 14035). Het ontwerpbestemmingsplan kunt u ook inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het planidentificatienummer (idn) is NL.IMRO.0317.Eemweg74emb-On02.

Gedurende de termijn dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt kan iedereen een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Eemnes, Postbus 71, 3755 ZH Eemnes, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Botenloods Eemweg 74 Eembrugge’.

Ook het indienen van een mondelinge reactie is mogelijk. Hiervoor kan, binnen de termijn van het ter inzage liggen, een afspraak worden gemaakt met de heer A. Testor, telefoonnummer 14035.

Het is niet mogelijk telefonisch of via e-mail uw zienswijze kenbaar te maken.

Baarn

Voor het deel van de beoogde botenloods dat op het grondgebied van de gemeente Baarn is gepland, is het ontwerpbestemmingsplan ‘Botenloods Eemweg 74 Baarn’ ontwikkeld. Dit plan ligt vanaf 29 juni 2018 tot en met 9 augustus 2018 ter inzage in de centrale hal van het gemeentehuis van Baarn van 08.00 uur tot 17.00 uur (op vrijdagen tot 16.00 uur).

Hebt u vragen? Maak dan een afspraak bij de balie Frontoffice, telefoon 035 – 548 16 11. Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal in te zien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (idn) is NL.IMRO.0308.000072-ON02.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen een zienswijze indienen op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad van Baarn. Dit kan schriftelijk bij de gemeenteraad van Baarn, Postbus 1003, 3740 BA Baarn, of mondeling door contact op te nemen met mevrouw E. Nelissen tel: 030-5481 782.

De verdere procedure

Nadat de termijn voor zienswijzen is verstreken wordt bekeken of het plan aangepast dient te worden naar aanleiding van de ingediende zienswijzen. De gemeenteraad neemt een besluit over de beantwoording van de zienswijzen en over het vaststellen van het bestemmingsplan. Nadat het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage heeft gelegen voor beroep treedt het plan in werking. Als geen beroep wordt ingesteld is de procedure daarmee afgerond.

Naar boven