Bedrijventerrein Trade Port Noord te Venlo: ontwerpbestemmingsplan Trade Port Noord Herziening Klaver 3 2018, ontwerpbesluit tot 9e herziening van het exploitatieplan Trade Port Noord met bijbehorende stukken ter inzage

Logo Venlo

Burgemeester en wethouders van Venlo maken bekend dat voor bedrijventerrein Trade Port Noord de volgende stukken ter inzage worden gelegd:

  • ontwerpbestemmingsplan Trade Port Noord Herziening Klaver 3 2018 (identificatienummer NL.IMRO.0983.BP201806HERZKLVR3-ON01);

  • ontwerpbesluit tot 9e herziening van het exploitatieplan Trade Port Noord (identificatienummer NL.IMRO.0983.EPL20180001TPN-ON01, met de bijbehorende stukken.

Het betreft de terinzagelegging op grond van artikel 3.8 lid 1 Wet ruimtelijke ordening (bestemmingsplan) en artikel 6.14 juncto 6.15 Wet ruimtelijke ordening (herziening exploitatieplan).

Ontwerpbestemmingsplan Trade Port Noord Herziening Klaver 3 2018

Het bestemmingsplan Trade Port Noord is op 31 oktober 2012 vastgesteld om ruimte te bieden aan grootschalige bedrijven in de logistiek, agrofood en maakindustrie. Het bedrijventerrein Trade Port Noord ligt in het noordwesten van Venlo, ten noorden van de A67 en ten westen van de A73. Inmiddels is dit bestemmingsplan een aantal malen herzien.

Het ontwerpbestemmingsplan Trade Port Noord Herziening Klaver 3 2018 vormt een herziening van de bestemmingsregeling voor de klaver 3 van het bestemmingsplan Trade Port Noord, zoals dat luidt met inachtneming van de op 27 oktober 2017 vastgestelde bestemmingsplanherziening ten behoeve van de aanpassing van de structuur en vorm van Klaver 2 en 3. Sinds de vaststelling van het bestemmingsplan Trade Port Noord is vanuit de contacten uit de markt gebleken dat nieuwe ontwikkelingen en schaalvergroting in de logistieke sector hebben plaatsgevonden. Gebleken is dat omvang en vorm van de uitgeefbare gronden in klaver 3 (en daardoor ook de klaverbladcontouren) niet meer aansluiten op de vraag. Met het bestemmingsplan Trade Port Noord Herziening Klaver 3 2018 wordt, in navolging van een ontwikkeling die al in gang werd gezet met de bestemmingsplannen Trade Port Noord - Klaver 1 Oost, Trade Port Noord - Klaver 1 West, Trade Port Noord Herziening Klaver 4 en Trade Port Noord Herziening Klaver 2 en 3, de aanvankelijk gehanteerde wijze van de klaver(blad)structuur voor dit gedeelte van het bedrijventerrein aangepast.

Het plangebied van Klaver 3 ligt in het centrumgebied van het bedrijventerrein Trade Port Noord, direct ten noorden van de Greenportlane en ten zuiden van de Sevenumseweg. Aan de westzijde is het plangebied gelegen aan de grens met de gemeente Horst aan de Maas.

Ontwerpbesluit tot 9e herziening van het exploitatieplan Trade Port Noord

Het exploitatieplan Trade Port Noord is op 31 oktober 2012 gelijktijdig met het bestemmingsplan Trade Port Noord vastgesteld. Het vaststellen van een exploitatieplan is verplicht, indien ten tijde van de vaststelling van het bestemmingsplan Trade Port Noord het verhaal van kosten niet anderszins is verzekerd en/of er een noodzaak is tot het stellen van eisen en regels over onder meer het bouwrijp maken, de fasering etc. Deze beide situaties deden zich voor. Het exploitatieplan Trade Poort Noord is inmiddels achtmaal herzien.

Voor een gedeelte van het gebied van het ontwerpbestemmingsplan Trade Port Noord Herziening Klaver 3 2018 is het exploitatieplan Trade Port Noord van toepassing. De voorgenomen vaststelling van het bestemmingsplan Trade Port Noord Herziening Klaver 3 2018 heeft tot gevolg dat het exploitatieplan Trade Port Noord dient te worden aangepast. Er is sprake van een integrale herziening van het exploitatieplan, waardoor de regels, de exploitatieopzet, de bijlagen en de toelichting worden aangepast.

Terinzagelegging en zienswijzen

De bovengenoemde stukken liggen vanaf 5 juli 2018 gedurende zes weken (dus tot en met 15 augustus 2018) ter inzage.

Het ontwerpbestemmingsplan Trade Port Noord Herziening Klaver 3 2018 en het ontwerpbesluit tot 9e herziening van het exploitatieplan Trade Port Noord, met inbegrip van bijbehorende stukken, liggen ter inzage in het Stadskantoor Venlo, Hanzeplaats 1 te Venlo. De stukken kunnen hier analoog en digitaal worden ingezien. Inzage van analoge stukken is in het Stadskantoor uitsluitend mogelijk op afspraak. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum (KCC).

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit tot 9e herziening van het exploitatieplan met inbegrip van bijbehorende stukken zijn tevens in te zien langs elektronische weg via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl, identificatienummer NL.IMRO.0983.BP201806HERZKLVR3-ON01 (ontwerpbestemmingsplan) en identificatienummer NL.IMRO.0983.EPL20180001TPN-ON01 (ontwerpbesluit tot 9e herziening van het exploitatieplan). Via de gemeentelijke website www.venlo.nl is tevens een link naar ruimtelijke plannen beschikbaar.

 

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende stukken door een ieder mondeling of schriftelijk zienswijzen worden ingediend. Ten aanzien van het ontwerpbesluit tot 9e herziening van het exploitatieplan kunnen mondelinge en schriftelijke zienswijzen alleen door belanghebbenden worden ingediend.

Schriftelijke zienswijzen moeten worden gemotiveerd en kunnen worden ingediend bij de gemeenteraad van Venlo, Postbus 3434, 5902 RK Venlo. Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met het team Wonen en Leven, telefoonnummer 077-359 6505 (ontwerpbestemmingsplan), of het team Grondbedrijf en Vastgoed telefoonnummer 077-359 6491 (ontwerpbesluit tot 9e herziening van het exploitatieplan). Het is niet mogelijk per e-mail zienswijzen in te dienen.

Vervolgprocedure

De gemeenteraad zal een besluit nemen over vaststelling van de plannen. De zienswijzen die worden ingediend, zullen bij de besluitvorming worden betrokken.

Nadat de gemeenteraad zijn besluit heeft genomen, zal iedereen die een zienswijze heeft ingediend, daarover schriftelijk worden bericht.

Voorts worden de besluiten na vaststelling algemeen en gelijktijdig bekendgemaakt via publicatie en kan tegen het bestemmingsplan en het besluit tot 9e herziening van het exploitatieplan door belanghebbenden beroep worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Om ontvankelijk beroep in te kunnen stellen tegen een of beide besluiten, is het op grond van artikel 6.13 van de Algemene wet bestuursrecht in beginsel van belang dat tijdig een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan respectievelijk ontwerpbesluit tot 9e herziening van het exploitatieplan is ingediend.

Op de te nemen besluiten is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent onder meer dat beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen en dat deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

 

Venlo, 4 juli 2018

Naar boven