Vaststelling bestemmingsplan Stougjesdijk 278

Logo Oud-Beijerland

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland maken bekend dat de gemeenteraad op 19 juni 2018 het bestemmingsplan ‘Stougjesdijk 278’ met nummer NL.IMRO.0584.BPBUITEN2017012-VG99 ongewijzigd heeft vastgesteld.

Plangebied

Het plangebied betreft het perceel aan de Stougjesdijk 278.

Doel bestemmingsplan

Het bestemmingsplan heeft tot doel om het gehele perceel een woonbestemming te geven. De grond die direct grenst aan het woonperceel krijgt de bestemming agrarisch. De bestaande niet monumentale bedrijfsbebouwing wordt gesloopt en maakt plaats voor een nieuwe schuur en tweede woning. De nieuwe schuur zal als ensemble behorend bij de monumentale woning worden herbouwd. Het planvoornemen past niet binnen het geldende bestemmingsplan. Het voorliggende bestemmingsplan voorziet in het juridisch-planologisch kader voor de beoogde ontwikkeling.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft vanaf 14 april 2018 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen tegen het plan ingediend.

Ter inzage

Met ingang van 30 juni 2018 liggen gedurende de beroepstermijn het besluit van de gemeenteraad en het bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken ter inzage. U kunt deze stukken inzien in het gemeentehuis, W. van Vlietstraat 6 in Oud-Beijerland. Het gemeentehuis is van maandag tot en met donderdag dagelijks geopend van 8.30 uur tot 16.30 uur, op dinsdag zijn wij geopend van 8.30 uur tot 20.00 uur en op vrijdag zijn wij geopend van 8.30 uur tot 13.00 uur.

De stukken zijn ook te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Tegen dit besluit staat rechtstreeks beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep kan met ingang van 30 juni 2018 gedurende zes weken worden ingesteld door:

  • 1.

    een belanghebbende die op tijd een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan heeft ingediend;

  • 2.

    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbesluit in te dienen.

 

Een beroepschrift kan ingediend worden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het indienen hiervan heeft geen schorsende werking. Om te voorkomen dat het besluit in werking treedt, kan de indiener van een beroepschrift de Raad van State verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. De voorzitter van de Raad van State kan een voorlopige voorziening treffen wanneer sprake is van onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het bestemmingsplan uitgesteld totdat op het verzoek is beslist.

 

Oud-Beijerland 29 juni 2018

Naar boven