verkeersbesluit Rondweg west dubbel richting fietspad

Logo Veenendaal

2018.905012

Gemeente Veenendaal

Aanleiding

Dit verkeersbesluit wordt genomen met de volgende motiveringen als grondslag:

artikel 2 lid 1 sub a WVW 1994: het verzekeren van de veiligheid op de weg en artikel 2 lid 1 sub c WVW 1994: het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan. 

Inleiding

De Rondweg West heeft een wisselend fietsstructuur. Op delen van de Rondweg-west mogen fietsers aan de oostzijde in twee richtingen rijden en op andere delen allen van zuid naar noord. Het gevolg is dat er diverse groepen ook op het deel waar er sprake van eenrichtingsverkeer is, tegen het verkeer in rijden. Voor de herkenbaarheid van een doorgaande route en de verkeersveiligheid is het wenselijk om hier een éénduidig beeld van te maken: een tweerichtingenfietspad aan de oostzijde. In het gemeentelijke verkeersplan (GVVP) is dit opgenomen in het uitvoeringsprogramma.

Aanpassen fietspad

Het fietspad aan de oostzijde van de Rondweg-west wordt minimaal 3,5 meter breed met rood asfalt. Waar asfalt niet mogelijk is vanwege de nutsleiding komt elementenverharding. Om duidelijk te maken dat het een fietspad betreft dat in twee richtingen bereden mag worden, wordt op de as van het fietspad een onderbroken streep aangebracht.

 

Bevoegdheid:

Op grond van het bepaalde in artikel 18 lid 1 onder d van de Wegenverkeerswet 1994 juncto artikel 12 BABW worden verkeersbesluiten genomen door het college van burgemeester en wethouders. Op grond van het bepaalde in artikel 18 lid 1 onder d van de Wegenverkeerswet 1994 juncto artikel 12 BABW worden verkeersbesluiten genomen door het college van burgemeester en wethouders.

 

 

Overwegingen ten aanzien van het besluit

 

Op grond van het bepaalde in artikel 15 van de Wegenverkeerswet 1994 is het nemen van een verkeersbesluit verplicht in de volgende gevallen:

 

 

1. De plaatsing of verwijdering van de algemene maatregel van bestuur aangewezen verkeerstekens, en onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

 

2. Maatregelen op of aan de weg tot wijziging van de inrichting van de weg of tot het aanbrengen of verwijderen van voorzieningen ter regeling van het verkeer, indien de maatregelen leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik kan maken.

 

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is er overleg geweest met de politie. Het politierapport is in de bijlagen opgenomen.

 

 

BESLUIT

 

  • 1.

    Het fietspad gelegen aan de oostzijde van de Rondweg-west tussen het Rembrandtpark en het Panhuis aan te wijzen als een verplicht fietspad dat in twee richtingen bereden mag worden.

  • 2.

    Het fietspad gelegen aan de oostzijde van de Rondweg-west tussen de Munnikenweg en de Grote Beer aan te wijzen als een verplicht fietspad dat in twee richtingen bereden mag worden. Het huidige deel van het fietspad waar bromfietsers ook verplicht gebruik van moeten maken, blijft in de richting van zuid naar noord een verplicht fiets-/bromfietspad.

 

 

 

 

 

Veenendaal, 22 juni 2018

Namens burgemeester en wethouders,

H.B.L. ter Elst

teamcoördinator Wijk- en Stadsbeheer

Mededelingen

Het verkeersbesluit ligt, inclusief tekening, vanaf de datum van deze publicatie gedurende zes weken ter inzage bij het Omgevingsloket van het gemeentehuis. Het Omgevingsloket is alleen op afspraak bereikbaar. U kunt een afspraak maken via telefoonnummer (0318) 538 538.

 

 

Bezwaarclausule

Bent u het niet eens met dit besluit? Dan kunt u of een andere belanghebbende binnen zes weken na publicatiedatum van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift sturen aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 1100, 3900 BC Veenendaal.

In het bezwaarschrift vermeldt u het volgende:

- uw naam, adres, datum en ondertekening;

- een omschrijving van het besluit waar het bezwaar tegen gericht is;

- de reden waarom u bezwaar instelt.

U kunt ook digitaal het bezwaarschrift indienen via een webformulier op de gemeente-website. Dit formulier kunt u vinden via www.veenendaal.nl → bestuur en organisatie → inspraak en meedenken → bezwaar en beroep. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op deze site is tevens meer informatie te vinden.

Voorlopige voorziening

Een bezwaarschrift schort de werking van dit besluit niet op. Als u dat wilt, kan bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland een verzoek om een voorlopige voorziening ingediend worden. Hiervoor is griffierecht verschuldigd. Het adres daarvoor Postbus 16005, 3500 DA te Utrecht.

U kunt ook digitaal het verzoekschrift indienen en wel viahttp://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u ook beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op deze site is tevens meer informatie te vinden.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over bezwaarmogelijkheden? Via de website www.rijksoverheid.nl is de brochure "Bezwaar en beroep tegen een beslissing van de overheid" te downloaden. U kunt deze ook telefonisch aanvragen op 0318-538538. 

 

 

Naar boven