Vaststelling bestemmingsplan Woningbouw Deestraat, Poortvliet

Logo Tholen

Het college van burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan Woningbouw Deestraat, Poortvliet gewijzigd heeft vastgesteld:

Bestemmingsplan: bestemmingsplan Woningbouw Deestraat Tholen.

Plangebied: het gebied gelegen ten noorden van de Deestraat, tussen de Burgemeet en Sportvelden te Poortvliet.

 

Aanleiding: Dit bestemmingsplan heeft tot doel de ontwikkeling van woningbouw mogelijk te maken op de locatie ten noorden van de Deestraat in Poortvliet. Het plan voorziet in de realisatie van 20 woningen met bijbehorende infrastructuur en groen. De wijzigingen ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan betreffen het verminderen van het maximum aantal te bouwen woningen van 37 naar 20, het toevoegen van een afwijkingsbevoegdheid om het aantal woningen (onder voorwaarde dat dit past binnen de meest recent vastgestelde woningbouwplanning) te vergroten naar 37 en het toevoegen van een wijzigingsbevoegdheid om de realisatie van een maatschappelijke voorziening (brede school) in het noordelijke gedeelte van het plangebied mogelijk te maken.

Zienswijzen: Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn geen zienswijzen ingediend.

Inzage

Het besluit ligt, met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 6 juli 2018 tot en met 16 augustus 2018, dus gedurende 6 weken ter inzage tijdens de openingsuren in de openbare leesruimte van het gemeentehuis, Hof van Tholen 2 te Tholen. U kunt de stukken online inzien op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is: NL.IMRO.0716.bpDeestraatPVI-VG01.

Beroep

Tegen het vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan kan beroep worden ingesteld door:

 

  • 1.

    een belanghebbende die kan aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig een zienswijze in te brengen tegen het ontwerp(besluit).

  • 2.

    Iedere belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht. 

Het beroepschrift moet worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE te 's-Gravenhage. De beroepstermijn bedraagt zes weken na terinzagelegging. Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Inwerkingtreding raadsbesluit

Het raadsbesluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien gedurende de beroeps-termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Bij toewijzing van het verzoek geeft de voorzitter van de afdeling aan op welke onderdelen van het plan de voorlopige voorziening betrekking heeft.

 

Tholen, 5 juli 2018

Burgemeester en wethouders van Tholen

Namens deze:

het hoofd van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, Vergunningen en Handhaving

S. Westdorp

Naar boven