Ontwerpbestemmingsplan Partiële herziening Palenstein, Van Duvenvoordepad en m.e.r.-beoordelingsbesluit, gemeente Zoetermeer

Logo Zoetermeer

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken bekend dat zij op 19 juni 2018 hebben ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Partiële herziening Palenstein, Van Duvenvoordepad. Het ontwerp ligt met ingang van 29 juni 2018 gedurende een periode van zes weken, op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, ter inzage bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis. Bij het ontwerpbestemmingsplan behoort geen exploitatieplan. De Crisis- en herstelwet is van toepassing

 

Ook maken burgemeester en wethouders bekend dat zij op 19 juni 2018 op grond van het bepaalde in artikel 7.17 Wet milieubeheer een m.e.r.-beoordelingsbesluit hebben genomen voor de ontwikkelingen op de nieuwbouwlocatie Van Duvenvoordepad. Burgemeester en wethouders hebben besloten dat geen milieueffectrapport nodig is voor deze ontwikkelingen, omdat geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu zijn te verwachten.

 

Toelichting

 

Plangebied

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de nieuwbouwlocatie Van Duvenvoordepad in de wijk Palenstein. Aan de noordzijde van de locatie ligt een openbaar kunstgrasveld, aan de oostzijde ligt de centrale waterpartij die door heel Palenstein loopt, aan de zuidzijde een parkeerterreintje en aan de westzijde bevinden zich bestaande laagbouwwoningen.

 

Inhoud

Het geldende bestemmingsplan maakt de bouw van maximaal 18 woningen al mogelijk. Met deze herziening wordt tevens de mogelijkheid gecreëerd voor het aanleggen van een ontsluitingsweg en parkeerplaatsen ten behoeve van deze woningen. In het bestemmingsplan is opgenomen dat de weg in de vorm van een doodlopende weg aangelegd dient te worden.

 

De woningen worden gerealiseerd op basis van het principe van particulier opdrachtgeverschap in de vorm van zelfbouw. De kopers hebben daarbij grote ontwerpvrijheid binnen de door de gemeente gestelde kaders. Deze ruimtelijke kaders worden enigszins aangepast. Zo is er in het bestemmingsplan opgenomen dat alleen aaneengesloten (niet-gestapelde) woningen mogen worden gerealiseerd, de maximale goothoogte wordt geschrapt, de maximale bouwhoogte wordt 10 meter en er zijn enkele regels opgenomen omtrent de minimale afstand van de woningen tot de bestemmingsgrens en het maximale bebouwingspercentage van het bouwperceel.

 

M.e.r.-beoordelingsbesluit

Op basis van het bepaalde in de Wet milieubeheer en het Besluit milieueffectrapportage (Besluit m.e.r.) dient een vormvrije m.e.r.-beoordeling te worden uitgevoerd, waarbij onderzocht dient te worden of de activiteit belangrijke nadelige gevolgen heeft voor het milieu. Uit de vormvrije m.e.r.-beoordeling blijkt dat er geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu zijn te verwachten. Daarom is besloten dat het opstellen van een MER voor deze ontwikkeling niet nodig is.

 

Indienen van zienswijzen op de genomen besluiten

 

Ontwerpbestemmingsplan

Gedurende de termijn van terinzagelegging van 29 juni 2018 tot en met 10 augustus 2018 kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Zoetermeer, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer. Voor het kenbaar maken van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 079.

 

M.e.r.-beoordelingsbesluit

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit moet worden aangemerkt als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht waartegen geen bezwaar of beroep openstaat, tenzij deze beslissing de belanghebbende los van het ontwerpbestemmingsplan rechtstreeks in zijn belang treft. Met ingang van 29 juni 2018 kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Zoetermeer, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer. Andere belanghebbenden kunnen bezwaren tegen dit besluit kenbaar maken in een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan Partiële herziening Palenstein, Van Duvenvoordepad.

 

Terinzagelegging ontwerpbesluit

Het ontwerpbestemmingsplan met  bijbehorende stukken is in te zien bij de Omgevingsbalie in de centrale hal van het Stadhuis.

Het ontwerpbestemmingsplan is tevens digitaal raadpleegbaar op: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen_p?planidn=NL.IMRO.0637.BP00075-0002.

 

Informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer. De Omgevingsbalie is geopend op werkdagen van 10.00 tot 17.00 uur en op vrijdag aansluitend tot 19.30 uur. U dient een afspraak te maken via het digitale afspraakformulier dat u aantreft en in kunt vullen op www.zoetermeer.nl.

Voor het maken van een afspraak of een mondelinge toelichting kunt u bellen naar telefoonnummer 14 079.

 

Deze publicatie is digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer: www.zoetermeer.nl

 

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken zijn digitaal raadpleegbaar op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen_p?planidn=NL.IMRO.0637.BP00075-0002.

 

De bronbestanden zijn beschikbaar gesteld op: http://mos.zoetermeer.nl/e/d/dr/NL.IMRO.0637.BP00075-0002.

 

De vormvrije m.e.r.-beoordeling maakt onderdeel uit van het bestemmingsplan en is digitaal raadpleegbaar.

 

Zoetermeer, 28 juni 2018

 

Burgemeesters en wethouders van Zoetermeer,

 

de secretaris a.i. de burgemeester

 

J.F.A. Tomassen C.B. Aptroot

 

Naar boven