Vastgesteld bestemmingsplan ‘Brabantlaan-Sportparkstraat’, Etten-Leur

Logo Etten-Leur

Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 19 juni 2018 het bestemmingsplan ‘Brabantlaan-Sportparkstraat’ ongewijzigd heeft vastgesteld (NL.IMRO.0777.

0118BRABANTSPORTPK-3001).

Het besluit tot vaststelling, raadsvoorstel, bestemmingsplan en de daaraan ten grondslag liggende onderzoeken liggen gedurende de periode van 5 juli tot en met 16 augustus 2018 voor iedereen ter inzage in het informatiecentrum in het Stadskantoor, Roosendaalseweg 4 te Etten-Leur. De gegevens zijn ook raadpleegbaar op de gemeentelijke internetsite www.etten-leur.nl onder: Inwoner > Plannen en (ver)bouwen > Bestemmingsplannen > Brabantlaan-Sportparkstraat. Ook zijn het raadsbesluit en het bestemmingsplan raadpleegbaar op de landelijke internetsite www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het bestemmingsplan ‘Brabantlaan-Sportparkstraat’ heeft betrekking op de gronden gelegen tussen Sportparkstraat, Brabantlaan, spoorlijn en sportpark. Het bestemmingsplan is nodig om op de terreinen Brabantlaan 40, 42 en 48/48A woningen (19 eenzinswoningen en twee urban villa’s), wegen, parkeerplaatsen en groen te realiseren. De woningen Sportparkstraat 50 t/m 78 en de terreinen van het gasdruk-en meetstation en de zendmast maken ook deel uit van het bestemmingsplan.

Gedurende de periode van 6 juli tot en met 16 augustus 2018 kan tegen het raadsbesluit van 19 juni 2018 tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Brabantlaan-Sportparkstraat’ beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die bij de gemeenteraad een zienswijze heeft ingediend over het ontwerp bestemmingsplan alsmede een belanghebbende die aantoont redelijkerwijze niet in staat te zijn geweest zich tijdig tot de gemeenteraad te wenden.

Het besluit tot vaststelling treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt tenzij degene die beroep instelt tevens binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dan treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Etten-Leur, 4 juli 2018

Naar boven