Gedeelte van de Wieldrechtse Zeedijk aanwijzen als verplicht fietspad

Logo Dordrecht

Wettelijk kader

Op grond van artikel 2 lid 1 WVW 1994 kunnen de krachtens deze wet vastgestelde regels strekken tot:

a. het verzekeren van de veiligheid op de weg;

b. het beschermen van weggebruikers en passagiers;

c. het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

d. het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer.

 

Op grond van artikel 15, lid 1, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

 

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd over de handhaafbaarheid van het verkeersbesluit met de verkeersfunctionaris van de eenheid Rotterdam, namens de korpschef van politie.

 

Motivering besluit

Sinds de werkzaamheden voor de dijkversterking is de Wieldrechtse Zeedijk tussen de rivier en het transformatorhuisje naast huisnummer 73 afgesloten voor alle verkeer. In de plannen voor de toekomst, waarbij de Aquamarijnweg naar het zuiden wordt doorgetrokken, is dit deel van de Wieldrechtse Zeedijk bestempeld als fietspad. Vooruitlopend op de werkzaamheden is het gewenst dat de Wieldrechtse Zeedijk weer gebruikt kan worden door fietsers. Daarom wordt het gedeelte van de Wieldrechtse Zeedijk tussen de aansluiting met de Wieldrechtse Zeedijk in noord-zuid richting (parallel aan de rivier) en de trafo ten westen van Wieldrechtse Zeedijk 73 aangewezen als fietspad door middel van het plaatsen van borden en (klap-)palen.

 

Op basis van bovenstaande overwegingen en met inachtneming van:

  • de Algemene wet bestuursrecht (Awb);

  • de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994);

  • het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW);

  • het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990);

  • het Algemeen Mandaatbesluit Dordrecht;

 

Besluit het college van burgemeester en wethouders van Dordrecht:

Het gedeelte van de Wieldrechtse Zeedijk tussen de aansluiting met de Wieldrechtse Zeedijk in noord-zuid richting (parallel aan de rivier) en de trafo ten westen van Wieldrechtse Zeedijk 73 aan te wijzen als fietspad door het plaatsen van borden G11 en G12 van bijlage 1 van het RVV 1990 en het plaatsen van (klap-)palen.

 

Het college van burgemeester en wethouders

namens dezen,

de heer J. Booij

Clustermanager

 

Bezwaar

Als u het niet eens bent met dit besluit, kunt u binnen zes weken na dagtekening ervan schriftelijk

bezwaar maken bij het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen. U dient uw bezwaarschrift te richten aan: Het college van Burgemeester en Wethouders, Postbus 8, 3300 AA Dordrecht.

 

Op grond van artikel 6:5 van de Algemene wet bestuursrecht moet het bezwaarschrift ondertekend zijn. Verder moet het ten minste bevatten: uw naam en adres, de datum, de omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt en de reden van uw bezwaar. Wilt u ook het telefoonnummer vermelden, waarop u overdag te bereiken bent?

 

Het indienen van een bezwaarschrift houdt de werking van het besluit niet tegen. In spoedeisende gevallen kunt u de voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

U kunt het verzoekschrift ook digitaal indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening brengt de Rechtbank een bedrag aan griffierecht in rekening.

Naar boven