Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan “Willibrordushof Waalre” en ontheffing hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Logo Waalre

Burgemeester en wethouders van Waalre maken bekend dat de gemeenteraad op 19 juni 2018 het bestemmingsplan: “Willibrordushof Waalre” (NL.IMRO.0866.00183-0301) gewijzigd heeft vastgesteld. Omdat het een gewijzigde vaststelling betreft mag, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening, dit besluit 6 weken na de vaststelling worden bekendgemaakt, tenzij de provincie kan instemmen met het eerder bekendmaken. In onderhavig geval heeft de provincie Noord-Brabant aangegeven geen bezwaar te hebben tegen een vervroegde bekendmaking.

Het bestemmingsplan voorziet in de herontwikkeling van een (voormalige) bedrijfslocatie nabij de hoek Willibrorduslaan-Bergstraat in Waalre in de vorm van een woningbouw. Het programma van de herontwikkeling bestaat uit de realisatie van 40 woningen, waarvan 27 appartementen met ondergrondse parkeervoorziening en 13 grondgebonden woningen. De reden voor de gewijzigde vaststelling is een aanpassing van de verbeelding, waarbij voor de gronden, gelegen aan de voorzijde van de aan de zijde van de Williborduslaan te realiseren twee-onder-één kapwoningen, de bestemming “Wonen” is gewijzigd in de bestemming “Tuin”.

Hogere grenswaarden Wet geluidhinder 

Uit onderzoek is gebleken dat als gevolg van het verkeer op de Willibrorduslaan, Wollenbergstraat en Bergstraat de geluidbelasting op de gevels van de geplande gebouwen in het plangebied niet geheel voldoet aan de voorkeursgrenswaarde van de Wet geluidhinder (Wgh). Omdat is gebleken dat geluidsreducerende (bron)maatregelen niet mogelijk en/of doelmatig zijn, heeft het college op 22 mei 2018, op grond van het bepaalde in artikel 110a van de Wet geluidhinder, besloten voor de overschrijdingen hogere grenswaarden te verlenen.

Ter inzage 

Het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarden, met bijbehorende stukken, liggen vanaf donderdag 28 juni 2018 tot en met woensdag 8 augustus 2018 ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis aan de Koningin Julianalaan 19 te Waalre. Daarnaast kunt u het bestemmingsplan raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit tot het verlenen van hogere grenswaarden staat gedurende de hierboven genoemde termijn van zes weken rechtstreeks beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kan worden ingesteld door belanghebbenden, die tijdig hun zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt bij de gemeenteraad.

Daarnaast kan ook door belanghebbenden, die geen zienswijzen hebben ingediend, beroep worden ingesteld, voor zover dit beroep zich richt tegen de gewijzigd vastgestelde onderdelen van het plan.

Tegen het besluit tot vaststelling van de hogere grenswaarden kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden, die tijdig hun zienswijze ten aanzien van het ontwerpbesluit kenbaar hebben gemaakt bij het college van burgemeester en wethouders.

Beroepschriften moeten schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarden treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het betreffende besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Waalre, 27 juni 2018

Naar boven