Gemeente Beesel - Vastgesteld bestemmingsplan ‘Drakenrijk 2017’

Logo Beesel

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken wij bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 4 juni 2018 het bestemmingsplan ‘Drakenrijk 2017’ heeft vastgesteld. Voorts heeft de gemeenteraad besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

De directe aanleiding voor het bestemmingsplan is de actualisatie van het vigerende bestemmingsplan ‘Drakenrijk’. Nagenoeg het gehele plangebied is gelegen binnen het bestemmingsplan 'Drakenrijk', vastgesteld door de gemeenteraad van Beesel op 17 maart 2008, nr. 9 en goedgekeurd door Gedeputeerde Staten van Limburg bij besluit van 11 november 2008. ‘Drakenrijk 2017’ is een conserverend bestemmingsplan, waarin geen nieuwe ontwikkelingen worden meegenomen die niet ook al juridisch-planologisch zijn geregeld in het geldend bestemmingsplan.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft reeds ter inzage gelegen. Het vastgestelde bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. Ambtshalve is geconstateerd dat het ontwerp enkele onjuistheden en verschrijvingen bevat. Deze fouten zijn in het vastgestelde bestemmingsplan gecorrigeerd. Verder zijn twee zienswijzen ontvangen, waarvan één zienswijze is ingetrokken. De overgebleven zienswijze heeft geleid tot aanpassing van lid 7.3.5 van de planregels als omschreven in de ‘Nota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen’.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 21 juni 2018 voor een ieder gedurende zes weken ter inzage bij de klantenbalie in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Reuver. Het raadsbesluit ligt ook ter inzage. Het plan is ook te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl onder het identificatienummer:

NL.IMRO.0889.BPDrakenrijk-VA01.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze in te dienen. Ook kan door een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen de bij de vaststelling van het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen beroep worden ingesteld tegen deze wijzigingen.

Het besluit tot vaststelling treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt tenzij degene die beroep instelt tevens binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dan treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Beesel, 4 juni 2018

Naar boven