Gemeente Beesel - Vastgesteld bestemmingsplan ‘Bussereindseweg 81, Beesel’ en besluit vaststellen hogere geluidwaarden

Logo Beesel

Bekendmaking bestemmingsplan ‘Bussereindseweg 81, Beesel’

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken wij bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 4 juni 2018 het bestemmingsplan ‘Bussereindseweg 81, Beesel’ heeft vastgesteld. Voorts heeft de gemeenteraad besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Het plan behelst de verplaatsing van een bestaande bedrijfswoning aan de Waterloseweg 3b naar het perceel kadastraal bekend als gemeente Beesel sectie O nummer 372 (Bussereindseweg 81). Het aantal wooneenheden blijft identiek.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft reeds ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ontvangen. Het vastgestelde bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. Ambtshalve is geconstateerd dat het ontwerp enkele onjuistheden en verschrijvingen bevat. Deze fouten zijn in het vastgestelde bestemmingsplan gecorrigeerd zoals verwoord in de ‘Nota ambtshalve wijzigingen’.

Bekendmaking besluit vaststelling hogere geluidwaarden

Het college van burgemeester en wethouders maakt tevens bekend dat ten behoeve van bovenstaand bestemmingsplan hogere geluidswaarden (Wet Geluidhinder) zijn vastgesteld.

Het ontwerpbesluit heeft reeds ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ontvangen. Het besluit is ten opzichte van het ontwerpbesluit gewijzigd vastgesteld. Ambtshalve is geconstateerd dat de ontwerpbeschikking een kennelijke schrijffout bevat. In het ontwerp staat dat hogere waarden worden vastgesteld van respectievelijk 52 dB wegverkeerslawaai en 57 spoorweglawaai. Bedoeld is echter 54 dB wegverkeerslawaai en 57 dB spoorweglawaai. Dit is in de definitieve beschikking aangepast. Voor het overige wordt de beschikking hogere grenswaarde vastgesteld conform de ontwerpbeschikking.

Terinzagelegging bestemmingsplan en besluit vaststellen hogere geluidwaarden

Het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit hogere geluidwaarden liggen met ingang van donderdag 21 juni 2018 voor een ieder gedurende zes weken ter inzage bij de klantenbalie in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Reuver. Het raadsbesluit ligt ook ter inzage. Het plan en het besluit zijn ook te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl onder het identificatienummer: NL.IMRO.0889.BPBussereindsewg81-VA01

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag tegen het bestemmingsplan en/of het besluit hogere geluidwaarden. Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze in te dienen tegen het bestemmingsplan of het besluit hogere geluidwaarden. Ook kan door een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen de bij de vaststelling van het bestemmingsplan of het besluit hogere geluidwaarden aangebrachte wijzigingen beroep worden ingesteld tegen deze wijzigingen.

Het bestemmingsplan en het besluit hogere geluidwaarden treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt tenzij degene die beroep instelt tevens binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dan treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Beesel, 4 juni 2018

Naar boven