Vastgesteld bestemmingsplan Eindhovenseweg 10-12 Boxtel en 1e wijziging Welstandsnota 2016

Logo Boxtel

Bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Boxtel maken bekend dat met ingang van vrijdag 22 juni 2018 tot en met donderdag 2 augustus 2018 het gewijzigde vastgestelde bestemmingsplan ‘Eindhovenseweg 10-12” (met codering NL.IMRO.0757.BP01Eindhw1012-VST1) ter inzage ligt. Deze bekendmaking vindt plaats op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening.

Ten opzichte van het ontwerpplan zijn er diverse wijzigingen aangebracht. De wijzigingen zijn opgenomen in de als bijlage toegevoegde Nota van Beantwoording en Wijziging Zienswijzen.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan heeft betrekking op gronden langs de Eindhovenseweg, aan de zuidzijde van Boxtel. Het plangebied betreft een voormalige bedrijfslocatie. Dit bestemmingsplan maakt de transformatie van een bedrijfsbestemming naar wonen mogelijk. Daarbij wordt tevens de aanwezige cultuurhistorische bebouwing en het gemeentelijke monument geborgd. Ook wordt een entree tot Stadslandgoed Stapelen aangelegd en komt er langs de Dommel een ecologische verbindingszone.

Ter in zage

Het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad, de nota van zienswijzen en wijzigingen en het bestemmingsplan en kunt u met ingang van vrijdag 22 juni 2018 inzien. Het bestemmingsplan en het vaststellingsbesluit kunt u digitaal raadplegen via de landelijke site www.ruimtelijkeplannen.nl. Het bestemmingsplan is bekend onder nummer NL.IMRO.0757.BP01Eindhw1012-VST1.

Daarnaast kunt u het bestemmingsplan, het vaststellingbesluit en de nota van zienswijzen en wijzigingen inzien in de leeshoek van het gemeentehuis, ingang Markt. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag tevens van 17.00 tot 19.30 uur.

Beroep

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kunt u beroep instellen wanneer u:

  • -

    belanghebbende bent en tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • -

    belanghebbende bent en u redelijkerwijs niet kan worden verweten dat u geen zienswijzen naar voren heeft gebracht;

  • -

    belanghebbende bent en het beroep gericht is tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Het beroep moet u schriftelijk instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening bent u griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding van de besluiten niet. Om de inwerkingtreding te schorsen, moet u naast het beroep tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. In dat geval treden de besluiten niet in werking, voordat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Wijziging Welstandsnota

Burgemeester en wethouders van Boxtel maken bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 18 februari 2018 de 1e wijziging van de welstandsnota heeft vastgesteld.

Inhoud besluit 1 e wijziging Welstandsnota 2016

In de 1e wijziging van de Welstandsnota is de locatie Eindhovenseweg 10-12 toegevoegd als Ontwikkelingsgebied. In deze gebieden kan, voor zover het gaat om de welstandsaspecten, worden volstaan met een wijziging naar het beeldkwaliteitsplan.

De raad heeft besloten om gelet op artikel 12a van de Woningwet en artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht de 1e wijziging van de Welstandsnota vast te stellen.

Ter inzage

De 1e wijziging van de Welstandsnota kunt u met ingang van vrijdag 22 juni 2018 inzien. De stukken kunt u digitaal raadplegen via de landelijke site www.ruimtelijkeplannen.nl onder nummer NL.IMRO.0757.BP01Eindhw1012-VST1.

Daarnaast kunt u de 1e wijziging van de Welstandsnota inzien in de leeshoek van het gemeentehuis, ingang Markt. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag tevens van 17.00 tot 19.30 uur.

Ge en beroep

Beroep tegen de door de raad vastgestelde wijziging van de welstandnota is niet mogelijk.

Inwerkingtreding

De vastgestelde wijziging van de welstandsnota treedt na publicatie in werking.

Wetgeving

Op deze bekendmaking is onderstaande wetgeving van toepassing. Let op! De link naar de wetgeving hebben wij gemaakt op 9 maart 2018. Als u op de link klikt krijgt u de tekst te zien zoals deze op 9 maart 2018 geldend was. Houd er rekening mee dat de wetgeving inmiddels aangepast kan zijn. Via http://wetten.overheid.nl/zoeken kunt u de geldende tekst vinden.

Van toepassing op deze bekendmaking is:

Wet ruimtelijke ordening, artikel 3.8

 

Artikel 12a Woningwet

 

Artikel 4:81 Algemene wet bestuursrecht

Boxtel, 21 juni 2018

Burgemeester en wethouders van Boxtel,

De secretaris, H.A.M. van Berkel

De burgemeester, M. Buijs

Naar boven