VerkeersbesluitBussum –Spijkerstraat 25 – aanwijzen parkeerplaats voor de brandweer

Logo Gooise Meren

Publicatiedatum: 20 juni 2018

Wettelijke bepalingen

Gelet op de Wegenverkeerswet 1994 en het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) is namens het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren een verkeersbesluit genomen.

Aanleiding verkeersbesluit

De brandweer heeft zich bij calamiteiten te houden aan opkomsttijden. De tijd tussen de melding en het aanwezig zijn op de kazerne is hierbij van cruciaal belang. In verband met de te halen opkomsttijden is een aantal jaren gelden (in overleg tussen brandweer en burgemeesters) besloten dat (vrijwillige) brandweerlieden die wonen op een locatie waar de parkeerdruk hoog is, in aanmerking kunnen komen voor een gereserveerde parkeerplaats. In de afgelopen jaren zijn een aantal parkeerplaatsen voor brandweerpersoneel voor dit doel aangewezen. Op dit moment ligt er een verzoek van een brandweerman in de Spijkerstraat. De parkeerdruk is daar hoog.

Doelstelling verkeersbesluit Algehele veiligheid (opkomst brandweer). Door in die gevallen waar de parkeerdruk hoog is een parkeerplaats voor de brandweer (op kenteken) aan te wijzen, kan de opkomsttijd worden gehaald.

Overwegingen

De aanvrager woont in de Spijkerstraat. De parkeerdruk is daar hoog. De brandweerorganisatie heeft verzocht om mee te werken om de opkomsttijden te halen (wettelijke regeling).

Overleg politie

Gelet op de BABW heeft overleg met de politie plaats gevonden.

Bekendmaking

Dit verkeersbesluit wordt gepubliceerd in de Staatscourant, op de website van de gemeente Gooise Meren en op de gemeentelijke pagina van het Naarder Nieuws en het Bussums Nieuws.

Besluit

Op grond van de overwegingen heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om een gereserveerde plaats op kenteken voor de brandweer op de Spijkerstraat aan te wijzen.

Het college besluit tot:

 

  • 1.

    het aanwijzen van een gereserveerde parkeerplaats ten behoeve van de brandweer op de Spijkerstraat ter hoogte van huisnummer 25..

  • 2.

    Dit aan te geven door het verwijderen en plaatsen van bord E8j uit bijlage 1 van het RVV 1990, met onderbord kenteken.

 

Bussum, 14 juni 2018

namens Burgemeester en wethouders van Gooise Meren,

  

Dhr. K. Iskender

Adjunct - afdelingshoofd Mens en Omgeving

   

Bezwaar

U kunt tegen dit besluit binnen zes weken na dag van bekendmaking bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet gericht worden aan het College van Burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren, postbus 6000, 1400 HA Bussum. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en het volgende te bevatten: a. naam en adres van de indiener; b. de dagtekening; c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; d. de gronden van het bezwaar.

Voorlopige voorziening

Een bezwaar heeft geen opschortende werking van het besluit. Indien er sprake is van onverwijlde spoed, dan kunt u een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te laten treffen. U kunt dit verzoek indienen bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank binnen het rechtsgebied waarin u uw woonplaats heeft. Voor het verzoek wordt griffierecht geheven.

Naar boven