Gemeente Raalte, ontwerpbestemmingsplan "Paraplubestemmingsplan Parkeren".

Logo Raalte

Burgemeester en wethouders van de gemeente Raalte maken bekend dat vanaf donderdag 21  juni 2018 tot en met woensdag 1 augustus 2018 het ontwerpbestemmingsplan “Paraplubestemmingsplan Parkeren” met bijbehorende stukken ter inzage ligt. De stukken zijn te raadplegen via:

 

De link http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0177.BP20180004-0001

 

Daarnaast zijn de analoge stukken in te zien in de informatiehoek van het gemeentehuis, Zwolsestraat 16 in Raalte.

De bronbestanden zijn beschikbaar op: http://raalte.gemeentedocumenten.nl/plannen/NL.IMRO.0177.BP20180004/NL.IMRO.0177.BP20180004-0001.

 

De gemeente Raalte is van plan om het gemeentelijke parkeerbeleid te verankeren in alle bestemmingsplannen. Dit parkeerbeleid is vastgelegd in de nota “Parkeernormen Raalte 2015”. In diverse nieuwe bestemmingsplan is dit al opgenomen maar in de oudere plannen nog niet. In dit ontwerpplan wordt voor het gehele gebied van Raalte een gelijkluidende regeling voorgesteld.

De aanleiding hiervoor is dat vanaf 1 juli 2018 de stedenbouwkundige voorschriften uit de Bouwverordening komen te vervallen. Eén van de consequenties van het vervallen van de stedenbouwkundige voorschriften is dat vanaf dat moment bij het verlenen van een omgevingsvergunning niet meer op basis van de Bouwverordening getoetst kan worden aan de gemeentelijke parkeernormen. Door de parkeernormen vast te leggen in alle bestemmingsplannen kan ook na 1 juli 2018 bij het verlenen van een omgevingsvergunning getoetst worden aan de gemeentelijke parkeernormen. Met het ontwerpbestemmingsplan “Paraplubestemmingsplan Parkeren” wordt geen nieuw beleid gevormd, maar wordt het bestaande beleid op een nieuwe manier juridisch geborgd.

Het plangebied van het paraplubestemmingsplan omvat het gehele grondgebied van de gemeente.

 

Zienswijzen

Tijdens de termijn van terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan kan een ieder naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling een zienswijze over het ontwerp- bestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Raalte, postbus 140, 8100 AC Raalte.

Een mondelinge zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan kan uitsluitend worden ingebracht via het team Ruimte. Hiervoor kan een afspraak worden gemaakt, telefoon (0572) 347 799. In de zienswijze moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerp bestemmingsplan de zienswijze betrekking heeft.

Naar boven