Gemeente Leiden - Vaststelling bestemmingsplan ‘parapluplan stedenbouwkundige bepalingen bouwverordening’

Logo Leiden

 

Op 31 mei 2018 heeft de gemeenteraad van Leiden besloten het bestemmingsplan ‘parapluplan stedenbouwkundige bepalingen bouwverordening’ (NL.IMRO.0546.BP00145-0301) vast te stellen.

Toelichting

Vanaf 1 juli 2018 komen de stedenbouwkundige bepalingen uit de bouwverordening te vervallen. Dit houdt in dat de dynamische parkeerregeling en de maximaal toegestane bouwhoogtebepaling die nu in de bouwverordening zijn opgenomen overgeheveld moeten worden naar de vigerende bestemmingsplannen in Leiden voor 1 juli 2018. Het voorliggende paraplubestemmingsplan voorziet hierin.

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘parapluplan stedenbouwkundige bepalingen bouwverordening’ ligt vanaf vrijdag 15 juni 2018 gedurende zes weken ter inzage en is digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.leiden.nl/bestemmingsplannen.

De papieren versie is in te zien in het stadhuis (Stadhuisplein 1) en het Stadsbouwhuis (Langegracht 72), maandag t/m vrijdag van 8.30-17.00 uur en in het stadhuis ook op donderdag van 17.00-20.00 uur en zaterdag van 9.00-13.00 uur.

Beroepsprocedure

Tot en met vrijdag 27 juli 2018 kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen:

  • belanghebbenden die tijdig zienswijzen kenbaar hebben gemaakt over het ontwerp bestemmingsplan;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze kenbaar te maken;

  • belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘parapluplan stedenbouwkundige bepalingen bouwverordening’ treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Belanghebbenden die beroep hebben ingesteld, kunnen ook verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat er op het verzoek is beslist.

Informatie

Nadere informatie kunt u inwinnen bij het servicepunt Bouwen en Wonen van de gemeente, tel. 14 071 (Leiden, keuze 3) of via www.leiden.nl/contact.

Naar boven