Bestemmingsplan locatie voormalige brandweerkazerne Usquert

Logo Eemsmond

Op donderdag 31 mei 2018 heeft de raad van de gemeente Eemsmond  het bestemmingsplan locatie voormalige brandweerkazerne Usquert vastgesteld. Het bestemmingsplan is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Aanleiding

De blusgroepen Usquert en Uithuizermeeden zijn gefuseerd, waardoor de brandweerkazernes in Uithuizermeeden en Usquert overbodig zijn geworden. Momenteel is er sprake van een tijdelijke brandweerkazerne in Uithuizen.

De voormalige brandweerkazerne te Usquert zal worden gesloopt en zal bij de tuin van de naburige eigenaar worden betrokken. Hiervoor dient op dit onderdeel het bestemmingsplan Buitengebied gewijzigd te worden.

Ter inzage

Van vrijdag 15 juni 2018 tot en met donderdag 26 juli 2018 ligt het bestemmingsplan en het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad en de bijbehorende stukken ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis, Hoofdstraat-West 1 in Uithuizen. U kunt het bestemmingsplan ook downloaden via www.eemsmond.nl

In werking

Het bestemmingsplan locatie voormalige brandweerkazerne Usquert treedt in werking op vrijdag 27 juli 2018.

Beroep

Bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag kunt u tot en met donderdag 26 juli 2018 beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan als u belanghebbende bent en kunt aantonen dat u niet in staat bent geweest tijdig te reageren op het ontwerp;

Voorlopige voorziening

Als u beroep instelt, kunt u tegelijkertijd om een voorlopige voorziening verzoeken bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Met een voorlopige voorziening vraagt u om de werking van het bestemmingsplan uit te stellen tot het moment dat op uw beroep is beslist. Tevens moet u het spoedeisend belang aangeven.

Naar boven