MER-aanmeldingsnotitie en Ontwerpbestemmingsplan “Waterwoningen Woongebied SpaarneBuiten 2017”

Logo Haarlemmerliede en Spaarnwoude

Burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend dat voor een ieder ter inzage ligt de MER-aanmeldingsnotitie en het ontwerpbestemmingsplan “Waterwoningen Woongebied SpaarneBuiten 2017”. Deze publicatie is een herhaling, aangezien de vorige per abuis niet lokaal maar alleen in de Staatscourant is gepubliceerd.

Ontwerpbestemmingsplan.

Het plan beoogt een planologische regeling te geven van acht zogenaamde waterwoningen, grenzend aan de Mooie Nel en als afronding van het bestemmingsplan Woongebied SpaarneBuiten. Het plan vervangt het plandeel dat in beroep tegen het oorspronkelijke bestemmingsplan voor SpaarneBuiten is vernietigd door de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het ontwerp is voorzien van een beter onderbouwde motivering op het gebied van gevolgen van de waterwoningen op de natuurlijke waarden in de omgeving. De gemeente meent hiermee tegemoet te komen aan de gronden voor vernietiging door de Afdeling. In de aanmeldingsnotitie wordt geconcludeerd dat het plan geen belangrijke nadelige gevolgen heeft voor het milieu, binnen of buiten het plangebied.

Termijn van ter inzage.

De MER-aanmeldingsnotitie en het ontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende stukken liggen voor een ieder ter inzage van 18 juni 2018 tot en met 30 juli 2018.

De stukken liggen ter inzage in het gemeentehuis van Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Haarlemmerstraatweg 51 te Halfweg, op werkdagen tussen 09.00 uur en 17.00 uur. Tevens zijn de stukken in te zien op de gemeentelijke website: www.haarlemmerliede.nl

De MER-aanmeldingsnotitie en het ontwerpbestemmingsplan zijn ook in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatienummer ID NL.IMRO.0393.BPWWS2018-OW01).

Zienswijzen.

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan een ieder een zienswijze kenbaar maken, omtrent de MER-aanmeldingsnotitie bij burgemeester en wethouders en ten aanzien van het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad van Haarlemmerliede en Spaarnwoude.

Een schriftelijke zienswijze kunt u zenden aan Haarlemmerstraatweg 51, 1165 MJ Halfweg. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan contact worden opgenomen met de heer Michel Driessen, via michel.driessen@haarlemmermeer.nl

Naar boven