Vastgesteld uitwerkingsplan 2e uitwerking Woensel West 2013 (plan Celsius, fase 2)

Logo Eindhoven

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 8 juni 2018 het uitwerkingsplan 2e uitwerking Woensel West 2013 (plan Celsius fase 2) vastgesteld. Het uitwerkingsplan voorziet in de ontwikkeling van de tweede fase van het plan Celsius. Het beslaat het gebied rondom de Snellliusstraat en Snelliushof. In het vervolg van de sloop zullen hier 129 grondgebonden woningen appartementen en maisonnettes worden gerealiseerd en zal het aanbod commerciële ruimtes aan de Edisonstraat worden uitgebreid.

Inzage

Het besluit van het college, het uitwerkingsplan en het besluit tot vaststelling van hogere waarden liggen met ingang van 14 juni 2018 tot en met 26 juli 2018 ter inzage. U kunt de stukken inzien bij het Inwonersplein (Stadskantoor), Stadhuisplein 10, Eindhoven. De openingstijden van het Inwonersplein zijn maandag t/m vrijdag van 09.00-13.00 uur.

Daarnaast kunt u het uitwerkingsplan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de directe link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0772.80311-0301

De bronbestanden kunt u vinden via: www.eindhoven.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0772.80311-/NL.IMRO.0772.80311-0301/

Beroep

Met ingang van vrijdag 15 juni 2018 tot en met donderdag 26 juli 2018 kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit van het college. Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze op het ontwerpuitwerkingsplan in te dienen. Op het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan is de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Het beroep wordt niet-ontvankelijk verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en Herstelwet van toepassing is.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voorlopige voorziening en inwerkingtreding

Een beroep heeft geen schorsende werking. Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan treedt in werking met ingang van 27 juli 2018. Om dit te voorkomen kan degene die een beroepschrift heeft ingediend, verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. Dit kan bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De voorzieningenrechter kan een voorlopige voorziening treffen wanneer sprake is van onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit uitgesteld totdat op het verzoek is beslist.

Eindhoven 13 juni 2018

Naar boven