[Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg), perceel Karel de Grotestraat 65 in Wijk bij Duurstede]

Logo Wijk bij Duurstede

[Burgemeester en wethouders van de gemeente Wijk bij Duurstede maken ingevolge artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat de raad op 5 juni 2018, op grond van het bepaalde in artikel 2 van de Wvg, heeft besloten, gronden aan te wijzen, waarop de artikelen 10 t/m 15, 24 en 26 van de Wvg van toepassing zijn.

 

Het voorkeursrecht betreft het perceel Karel de Grotestraat 65 dat is gelegen in het Bestemmingsplan Woongebieden Wijk bij Duurstede 2016 dat nader is aangegeven op de bij het besluit behorende lijst. De aanwijzing heeft tot gevolg dat na

inwerkingtreding de eigenaren en beperkt gerechtigden van de aangewezen gronden, wanneer zij die gronden respectievelijk de beperkte rechten daarop wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente te koop moeten aanbieden.

 

Door transformatie van de bestemming Maatschappelijk naar Wonen, Gemengd en Verkeer – Verblijfsgebied wil de gemeenteraad invulling geven aan de Structuurvisie Wijk bij Duurstede 2020 en de Structuurvisie Postkantoorlocatie e.o.

 

De eigenaren en beperkt gerechtigden van deze percelen ontvangen afzonderlijk bericht. Het besluit met de kaarten en de lijst van voorlopig aangewezen gronden ligt gedurende 6 weken, vanaf de bekendmaking van dit besluit in de Staatscourant, tijdens kantooruren ter inzage in het Huis van de Gemeente, gevestigd aan de Karel de Grotestraat 30 te Wijk bij Duurstede.

 

Tegen het besluit van de gemeenteraad staat ingevolge de Algemene wet bestuursrecht bezwaar en beroep open. Daartoe kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken, vanaf de dag na de dag van de bekendmaking van dit besluit in de Staatscourant, een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift kan worden gericht aan: de gemeenteraad van de gemeente Wijk bij Duurstede, Postbus 38, 3960 BB Wijk bij Duurstede. Als bezwaar is gemaakt en als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen dat vereist, kan ook een verzoek om een voorlopige voorziening bij de Rechtbank Midden-Nederland, Afdeling bestuursrecht, o.v.v. voorlopige voorzieningen, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht worden gevraagd.

Voor meer informatie over de aanwijzing kunt u contact opnemen met de heer J. Veenstra van het Team Economie, Projecten & Vastgoed, telefoon: 0343 - 595595.

 

Het besluit van de gemeenteraad van Wijk bij Duurstede treedt in werking de dag na dagtekening van de Staatscourant waarin de terinzagelegging bekend is gemaakt.]

[12-06-2018]

[gemeente Wijk bij Duurstede]

Naar boven