Ontwerp wijzigingsplan, Hamerenweg 17, Vrouwenparochie

Logo Waadhoeke

Burgemeester en wethouders van Waadhoeke maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening, juncto artikel 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 14 juni tot en met 26 juli 2018 het ontwerp wijzigingsplan Hamerenweg 17 te Vrouwenparochie, planidentificatienummer NL.IMRO.1949.WPVroHamerenweg17-ON01, voor een ieder ter inzage ligt bij de centrale balie van het gemeentehuis, Harlingerweg 18 te Franeker.

 

Aan de Hamerenweg 17 in Vrouwenparochie was tot voor kort een wegenbouwbedrijf gevestigd. Bij de gemeente is het verzoek binnengekomen om het bedrijfsperceel te gaan gebruiken voor een bedrijf dat zich bezighoudt met de in- en export van, en handel in grondverzet-, mijnbouw- en waterbouwmaterieel. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de bestaande bebouwing. Het bedrijf is qua milieucategorie aan te merken als een categorie 3.2 bedrijf.

 

Het voornemen kan juridisch-planologisch mogelijk gemaakt worden door gebruik te maken van een in het geldende bestemmingsplan Buitengebied (van de voormalige gemeente het Bildt) opgenomen wijzigingsbevoegdheid. Met deze wijzigingsbevoegdheid, opgenomen in artikel 7, lid 6, onder b. kan het bedrijf worden toegelaten, omdat het naar de aard en de invloed op de omgeving vergelijkbaar is met het bedrijf dat op basis van het geldende bestemmingsplan op het perceel is toegestaan. Met het voorliggende wijzigingsplan wordt hier toepassing aan gegeven.

 

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn of haar zienswijze op het ontwerp wijzigingsplan (bij voorkeur) schriftelijk kenbaar maken bij het college van Waadhoeke, Postbus 58, 8800 AB Franeker.

 

Franeker, 13 juni 2018.

 

Naar boven