Vastgesteld bestemmingsplan Parapluplan Parkeren Zaanstad

Logo Zaanstad

Burgemeester en wethouders van Zaanstad maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 7 juni 2018 het bestemmingsplan Parapluplan Parkeren Zaanstad, GML-bestand: NL.IMRO.0479.STED3844BP-0301, raadsbesluit 2018/12147, met bijbehorende stukken, ten opzichte van het ontwerp gewijzigd heeft vastgesteld. Ook is besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Ten opzichte van het ontwerp is bij de vaststelling van het bestemmingsplan de bijlage van de regels aangepast.

 

De werkingssfeer van dit bestemmingsplan omvat het gehele gemeentelijke grondgebied, met uitzondering van de gronden waarvoor een bestemmingsplan geldt waarin reeds de parkeerbepaling is opgenomen. Ook gebieden waar geen planologische regime of een beheersverordening geldt vallen buiten het plangebied. Het is immers niet mogelijk een parapluplan hiervoor te laten gelden. De verbeelding bij dit bestemmingsplan geeft aan op welke gebieden dit bestemmingsplan van toepassing is.

 

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt van donderdag 14 juni tot en met 26 juli 2018 op de volgende wijzen ter inzage:

Digitaal via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

Als pdf-bestand op de gemeentelijke website: www.zaanstad.nl (zoekterm ‘bestemmingsplan’);

Bij de balie van Klantcontact Vergunningen in het stadhuis, Stadhuisplein 100 te Zaandam. Melden bij de receptie voor een juiste doorverwijzing. Openingstijden maandag, woensdag en donderdag van 8.30 -16.00 uur, dinsdag van 13:30 tot 16:00 uur en vrijdag van 08:30 tot 12:00 uur. Aanbevolen wordt om eerst telefonisch een afspraak te maken: tel. 14075.

 

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep worden ingesteld door:

  • Belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend ten aanzien van het ontwerp;

  • Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen ten aanzien van het ontwerp naar voren te hebben gebracht;

  • Belanghebbenden ten aanzien van door de gemeenteraad aangebrachte wijziging ten opzichte van het ontwerp.

 

Beroepschriften moeten worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen deze termijn kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het besluit niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist. Het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening kan alleen als ook een beroepschrift is ingediend.

 

Meer informatie over beroep en schorsing staat op de website: www.raadvanstate.nl .

 

Zaandam, 13 juni 2018

Burgemeester en wethouders van Zaanstad

Naar boven