Bekendmaking

Logo Sint-Michielsgestel

Wet ruimtelijke ordening

Vaststelling “ Beheersverordening Sint-Michielsgestel Oost” (artikel 3.38 Wet ruimtelijke ordening)

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 31 mei 2018 de Beheersverordening Sint-Michielsgestel Oost (NL.IMRO.0845.BVSMGOost-VA01) heeft vastgesteld.

De Beheersverordening vervangt hiermee het voorheen geldende bestemmingsplan “Sint-Michielsgestel Oost (2006)”. Het bestemmingsplan Sint-Michielsgestel Oost betrof een bestemmingsplan met een nog steeds goede/werkbare juridisch-planologische regeling. Hierdoor kon snel een zogeheten geconsolideerde versie van dit plan, de actuele regeling van dit bestemmingsplan met alle reeds doorlopen wijzigingen/afwijkingen, als een ‘1-op-1’-beheersverordening worden vastgesteld. Hierbij zijn alle resterende wijzigingsbevoegdheden geschrapt en zijn enkele algemene regels toegevoegd.

Met de “Beheersverordening Sint-Michielsgestel Oost” wordt de bestaande juridisch-planologische situatie voor het gebied Sint-Michielsgestel Oost (opnieuw) vastgelegd. Het betreft globaal het gebied van de kern Sint-Michielsgestel ten oosten van de Dommel, uitgezonderd het centrumgebied en enkele nieuwe bestemmingsplannen voor nieuwe ontwikkelingen waarvoor het bestemmingsplan Sint-Michielsgestel Oost vanaf 2006 is herzien en hierdoor al niet meer geldend was.

De beheersverordening vormt, net als het bestemmingsplan, het kader waaraan bouwaanvragen en het gebruik van gronden en gebouwen/bouwwerken moet worden getoetst.

De Beheersverordening Sint-Michielsgestel Oost bestaat uit een toelichting, regels, de verbeelding en het raads-voorstel/besluit d.d. 31 mei 2018 tot vaststelling hiervan .

Als bijlagen bij de toelichting zijn opgenomen de toelichtingen van de bestemmingsplannen “Sint-Michielsgestel Oost (2006)” en “Sint-Michielsgestel Oost, eerste herziening (2008)”.

De Beheersverordening Sint-Michielsgestel betreft net als nieuwe bestemmingsplannen een digitaal ruimtelijk plan dat op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl raadpleegbaar is.

De digitale Beheersverordening Sint-Michielsgestel Oost kunt u via diverse zoekopties (via kaart, adres of ID-nummer NL.IMRO.0845.BVSMGOost-VA01) raadplegen en downloaden op de website www.ruimtelijkeplannen.nl of via de volgende directe link/weblocatie: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0845.BVSMGOost-VA01

Een digitale beheersverordening heeft op www.ruimtelijkeplannen.nl niet de duidelijke verbeelding met kleurverschillen die een digitaal bestemmingsplan daar wel op heeft. Het betreft vlakjes, zogeheten besluit-vlakken (bestemmingen) met besluit-subvlakken (aanduidingen en maatvoeringen) in dezelfde kleur met lijntjes hiertussen. Op deze vlakjes kun je klikken, waarna de bijbehorende regels worden weergegeven.

Aangezien de analoge verbeeldings-plankaarten veel overzichtelijker en duidelijker leesbaar zijn, zijn de 4 analoge verbeeldings-plankaarten (in pdf-vorm) en de bijbehorende legenda (in pdf-vorm) ook op www.ruimtelijkeplannen.nl in de digitale set opgenomen.

Inwerkingtreding :

De Beheersverordening Sint-Michielsgestel Oost treedt op vrijdag 15 juni 2018 (de dag na deze bekendmaking) in werking.

Geen beroep :

Tegen een vastgestelde beheersverordening kan geen beroep worden ingesteld.

Informatie:

Voor informatie kunt u contact opnemen met de heer T. Diebels van de afdeling Ontwikkeling, bereikbaar op het telefoonnummer 073-5531626 of via het mailadres t.diebels@mijngemeentedichtbij.nl.

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel,

14 juni 2018.

Naar boven