Aanwijzingsbesluit Wet op de lijkbezorging / Besluit toestemming ingebruikname Natuurbegraafplaats Fryslân-West te Ruigahuizen

Logo De Fryske Marren

Aanwijzingsbesluit

Op 30 mei 2018 heeft de gemeenteraad besloten tot aanwijzing van de daarvoor bestemde gronden van de Natuurbegraafplaats Fryslân-West te Ruigahuizen als bijzondere begraafplaats.

Besluit toestemming ingebruikname

Op 17 april 2018 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten, onder voorbehoud van het aanwijzingsbesluit van de gemeenteraad, toestemming te geven tot ingebruikname van de Natuurbegraafplaats Fryslân-West te Ruigahuizen.

Plangebied

De besluiten hebben betrekking op de percelen, kadastraal bekend als gemeente BAL00, sectie M, nummers 398, 399 en 1214.

Ter inzage

Met ingang van vrijdag 15 juni 2018 liggen beide besluiten gedurende zes weken met bijbehorende stukken ter inzage.

Waar ter inzage

De besluiten met bijbehorende stukken kunt u inzien bij:

  • de centrale balie van het gemeentehuis te Joure (Herema State 1)

  • het servicepunt te Balk (Dubbelstraat 1)

  • het servicepunt te Lemmer (Vissersburen 88)

De besluiten zijn ook te raadplegen via de website: www.defryskemarren.nl.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen de ter inzage gelegde besluiten bij Gedeputeerde Staten van Fryslân, Postbus 20120, 8900 HM Leeuwarden.

Een beroepschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener

  • de dagtekening

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht

  • de gronden van het beroep

Een beroepschrift schorst niet de werking van deze besluiten.

Voorlopige voorziening

Op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht kunt u de voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Nederland, Afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voorwaarde is wel dat u ook beroep heeft aangetekend.

Kosten

Voor het in behandeling nemen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. (Voor informatie over de hoogte van de verschillende griffierechten: zie www.rechtspraak.nl.)

Digitaal indienen beroep/voorlopige voorziening

Een beroepschrift/verzoek om voorlopige voorziening kan ook digitaal bij de rechtbank worden ingediend en wel via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op deze site voor de precieze voorwaarden.

Naar boven