(publicatie Staatscourant en Wiekslag dinsdag 12juni2018)

Logo Winsum

B estemmingsplan Singelweg 20 Sauwerd vastgesteld

Op 29 mei 2018 heeft de gemeenteraad van Winsum het bestemmingsplan ‘Singelweg 20 Sauwerd’ ongewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan heeft betrekking op het agrarisch bedrijf aan de Singelweg 20 in Sauwerd. Het bedrijf heeft het voornemen om de bestaande loods uit te breiden met een jongveestal. Er is echter geconstateerd dat in het vigerende bestemmingsplan per abuis een bestemming is opgenomen die niet conform het huidige gebruik is. Het nu voorliggende bestemmingsplan voorziet in een reparatie van het huidige bestemmingsplan en voorziet in de mogelijkheid om de loods uit te breiden met een jongveestal.

Op grond van artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening, ligt het plan van 13 juni 2018 tot en met 24 juli 2018 tijdens openingstijden ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC) van de gemeente Winsum. Het plan is ook digitaal te raadplegen via de website www.winsum.nl onder het kopje Ruimtelijke Plannen, of op de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder de naam ‘Bestemmingsplan Singelweg 20 Sauwerd, onder IMRO-nummer NL.IMRO.0053.BPSA2017INBR1-VA01.

Een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, kan gedurende de inzageperiode bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep indienen tegen het vastgestelde bestemmingsplan.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort, totdat op het verzoek is beslist.

Een eventueel in te stellen beroep of verzoek tot voorlopige voorziening dient te worden gezonden aan de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage.

Mocht u over het bestemmingsplan of de procedure nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met mevrouw W. Kerkvliet (0595-447777).

Winsum, 12 juni 2018

Burgemeester en wethouders van Winsum,

De burgemeester,

R.Michels

De secretaris,

Naar boven