(publicatie Staatscourant en Wiekslag dinsdag 12juni2018)

Logo Winsum

B estemmingsplan Warffumerweg 10 Rasquert vastgesteld

Op 29 mei 2018 heeft de gemeenteraad van Winsum het bestemmingsplan ‘Warffumerweg 10 Rasquert’ gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan heeft betrekking op het akkerbouwbedrijf aan de Warffumerweg 10 in Rasquert. Het bedrijf heeft het voornemen om zijn bedrijfsactiviteiten uit te breiden. Hiervoor wil men een nieuwe opslagloods bouwen ten noordwesten van de bestaande loods. Deze ontwikkeling past niet binnen het vigerende bestemmingsplan. Om de loods te kunnen realiseren dient de situering van het bouwvlak te worden gewijzigd. Het nu voorliggende bestemmingsplan voorziet in deze wijziging en maakt de uitbreiding van het bedrijf met een nieuwe opslagloods mogelijk. Ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan dat ter inzage heeft gelegen, is een aantal wijzigingen doorgevoerd. Enerzijds naar aanleiding van een ingediende zienswijze, anderzijds betreft het ambtshalve wijzigingen.

Naar aanleiding van een ingekomen zienswijze van Gedeputeerde Staten van Groningen is op de plankaart een concreet bouwperceel opgenomen, waar binnen agrarische bedrijfsbebouwing en voorzieningen voor mestopslag en opslag van veevoer dienen te worden geconcentreerd. Tevens zijn de regels hierop aangepast. Voorts zijn er een drietal ambtshalve wijzigingen doorgevoerd. De eerste twee hebben betrekking op kleine wijzigingen in de maten van het uiteindelijke bouwplan, daarnaast is geconstateerd dat in het ontwerp bestemmingsplan ten onrechte het bouwvlak in het zuidoosten niet in het bestemmingsplan is meegenomen.

Op grond van artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening, ligt het plan van 13 juni 2018 tot en met 24 juli 2018 tijdens openingstijden ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC) van de gemeente Winsum. Het plan is ook digitaal te raadplegen via de website www.winsum.nl onder het kopje Ruimtelijke Plannen, of op de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder de naam ‘Bestemmingsplan Warffumerweg 10 Rasquert, onder IMRO-nummer NL.IMRO.0053.BPRA2017INBR-VA01

Het instellen van beroep bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State tegen het vaststellingsbesluit is mogelijk gedurende de bovengenoemde inzagetermijn voor:

  • -

    Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • -

    Belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • -

    Iedere belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort, totdat op het verzoek is beslist.

Een eventueel in te stellen beroep of verzoek tot voorlopige voorziening dient te worden gezonden aan de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage.

Mocht u over het bestemmingsplan of de procedure nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met mevrouw W. Kerkvliet (0595-447777).

Winsum, 12 juni 2018

Burgemeester en wethouders van Winsum,

De burgemeester,

R.Michels

De secretaris,

Naar boven