Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Kom Andel – Bronkhorst 1’

Logo Woudrichem

Burgemeester en wethouders van Woudrichem maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 29 mei 2018 het bestemmingsplan ‘Kom Andel – Bronkhorst 1’ met IMRO-code NL.IMRO.0874.ANDLBP201702-VSG1 gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plan Kom Andel – Bronkhorst 1 voorziet in een aantal fasen woningbouw, waarbij één fase grotendeels is gerealiseerd, één fase in ontwikkeling wordt genomen en één fase vooralsnog agrarisch gebied blijft.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan ‘Kom Andel – Bronkhorst 1’ de volgende wijzigingen aangebracht:

  • 1.

    Aan artikel 10 (‘Wonen-3’) is een wijzigingsbevoegdheid toegekend naar ‘Wonen-1’. Deze bevoegdheid maakt het mogelijk om – ingeval van gewijzigde marktomstandigheden – 4 grondgebonden woningen te realiseren in plaats van 15 appartementen;

  • 2.

    Binnen de bestemming ‘Wonen-3’ is het aantal van 15 wooneenheden opgenomen als zijnde het maximaal toegestane aantal wooneenheden;

  • 3.

    De begrenzing van de bestemming ‘Wonen-3’ is aangepast aan de feitelijke verkaveling als gevolg van verplichting om bergingen te realiseren;

  • 4.

    Binnen de bestemming ‘Wonen-4’ (geliberaliseerde huurwoningen) is het maximaal toelaatbare aantal woningen gewijzigd van 9 naar 10 en als gevolg hiervan de begrenzing van de bestemming ‘Wonen-4’ aangepast;

  • 5.

    Binnen de bestemming ‘Wonen-2’ is het maximaal toelaatbare aantal woningen gewijzigd van 7 naar 9;

  • 6.

    Er is een nieuwe bestemming ‘Wonen-5’ toegevoegd voor sociale huurwoningen (rug-aan-rug) met een maximaal toegestaan aantal van 12 woningen;

  • 7.

    ‘Wonen-1’ met maximaal toegestaan aantal van 10 woningen gewijzigd in:

  • 1.

    ‘Wonen-1’ met maximaal toegestaan aantal van 5 woningen,

  • 2.

    ‘Wonen-1’ met maximaal aantal van 3 woningen;

  • 1.

    Het totaal aantal te realiseren woningen binnen het gehele plangebied is aangepast aan feitelijke situatie (161 in plaats van 143);

  • 2.

    Twee zijdelingse bouwblokgrenzen aangepast aan de feitelijke/gewenste situatie;

  • 3.

    Artikel 8.2.3 sub f, artikel 9.2.3 sub e en artikel 11.2.3 sub f is geschrapt; dit betreft een tegenstrijdige bepaling over een dakuitbouw van een bijgebouw.

  • 4.

    In artikel 8.2.1, 9.2.1, 10.2.1 en 11.2.1is ‘Wonen-5’ toegevoegd;

  • 5.

    Als gevolg van de toevoeging van een nieuwe bestemming ‘Wonen-5’; (nieuw artikel 12) zijn de regels worden vernummerd;

  • 6.

    De definities van wonen, woning en huishouden zijn gewijzigd.

 

Inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt van vrijdag 8 juni 2018 tot en met donderdag 19 juli 2018 voor een ieder ter inzage.

 

U kunt de stukken inzien bij de gemeente Woudrichem bij de balie van de afdeling Ruimte in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Woudrichem. U kunt hiervoor een afspraak maken via het afspraakformulier op www.woudrichem.nl of telefonisch: (0183) 308100.

 

Tevens zijn de stukken raadpleegbaar via de homepage van de gemeente Woudrichem (http://www.woudrichem.nl) en RO-online (http//:www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0874.ANDLBP201702-VSG1.

 

Beroep

Vanaf vrijdag 8 juni 2018 tot en met donderdag 19 juli 2018 kan beroep tegen het bestemmingsplan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA `s-Gravenhage door:

  • 1.

    belanghebbenden voor zover het een wijziging betreft die bij vaststelling in het bestemmingsplan is aangebracht;

  • 2.

    belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben kenbaar gemaakt bij de gemeenteraad;

  • 3.

    belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig zienswijzen kenbaar te maken bij de gemeenteraad.

  

Voorlopige voorziening

Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Hiertoe dient naast beroep tevens een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening te worden gedaan aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. U kunt uw verzoek sturen naar de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

 

Let erop dat u een kopie van het beroepschrift meestuurt. Voor dit verzoek moet u griffierecht betalen. U krijgt hierover een brief van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Woudrichem 7 juni 2018

burgemeester en wethouders van Woudrichem

Naar boven