Gemeentelijke coördinatieregeling / ongewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Joure – Joure Zuiderveld en besluit omgevingsvergunning

Logo De Fryske Marren

Met ingang van vrijdag 8 juni 2018 liggen gedurende 6 weken het ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Joure – Joure Zuiderveld en de omgevingsvergunning met bijbehorende stukken ter inzage.

 

Wro-coördinatieregeling

Voor deze ontwikkeling heeft de gemeenteraad op 29 november 2017 besloten toepassing te geven aan artikel 3:30 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro-coördinatieregeling). De coördinatieregeling maakt het mogelijk om de benodigde besluiten voor een ontwikkeling gezamenlijk voor te bereiden en te coördineren. Voor deze ontwikkeling gaat het om een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen en een bestemmingsplan.

Het coördinatiebesluit ligt met de genoemde stukken ter inzage. Over het coördinatiebesluit kan geen zienswijze worden ingediend en ook is hier geen bezwaar of beroep tegen mogelijk.

 

Plangebied

De locatie ligt in de wijk Zuiderveld in het zuiden van de kern Joure. De huidige locatie ligt braak. In het verleden was hier een basisschool aanwezig. Aan de oost- en zuidzijde bevindt zich een waterpartij met daarlangs een groenstrook bestaande uit hoog opgaande beplanting.

 

Doel

Op het braakliggend terrein tussen de Kon. Julianalaan, de Pr. Christinastraat en de Iepensteinlaan zijn plannen om 12 (patio) woningen te bouwen. De locatie werd in het verleden voor maatschappelijke doeleinden gebruikt en is in het geldende bestemmingsplan Joure Zuid als zodanig bestemd. Omdat de locatie is bestemd voor maatschappelijke functies, is het bouwen van woningen op basis van het geldende bestemmingsplan niet direct mogelijk.

Het voorliggende bestemmingsplan geeft invulling aan het wijzigen van de huidige bestemming ten behoeve van de voorgestelde ontwikkeling.

 

Waar ter inzage

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning met bijbehorende stukken kunt u inzien bij:

. de centrale balie van het gemeentehuis Herema State 1 te Joure

. het servicepunt te Balk (Dubbelstraat 1)

. het servicepunt te Lemmer (Vissersburen 88).

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning met bijbehorende stukken zijn ook te raadplegen via de gemeentelijke website www.defryskemarren.nl.

Verder is het plan te raadplegen via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. De planid is NL.IMRO.1940.BPJRE17ZUIDERVELD-VA01.

 

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van state (postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:

• een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

• een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

Ook bestaat de mogelijkheid om naast het instellen van beroep, een verzoek te richten tot de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag) om een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

 

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroeps-termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking totdat op dit verzoek is beslist.

 

Vragen?

Voor meer informatie kunt u op werkdagen contact opnemen met één van de medewerkers van de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling via telefoonnummer 14 05 14.

 

Joure, 4 juni 2018

Burgemeester en wethouders van De Fryske Marren

Naar boven