Ter inzage ontwerpbestemmingsplan “Paraplu bestemmingsplan parkeernormen Opmeer”

Logo Opmeer

Het college van burgemeester en wethouders van Opmeer maakt bekend, dat op grond van artikel 3.8 Wro het ontwerpbestemmingsplan “Paraplu bestemmingsplan parkeernormen Opmeer” ter inzage ligt.

Plangebied

Het plangebied betreft het grondgebied van de hele gemeente Opmeer, met uitzondering van de plangebieden van het op 21 december 2017 vastgestelde bestemmingsplan “Hoogwoud, Opmeer en Spanbroek” en de op 20 december 2012 vastgestelde beheersverordening “Recreatieparken Opmeer”.

Het ontwerpbestemmingsplan regelt dat nieuwe bouw- of gebruiksactiviteiten waarbij sprake is van een (toenemende) behoefte aan parkeergelegenheid conform de gemeentelijke parkeernormen gerealiseerd moeten worden. Voor deze parkeernormen wordt in de planregeling verwezen naar het gemeentelijke parkeerbeleid.

Ter inzage

Het schriftelijke ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 7 juni 2018 gedurende 6 weken op werkdagen tijdens de gebruikelijke openingstijden ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis, Klaproos 1 te Opmeer. Het bestemmingsplan is elektronisch raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatienummer NL.IMRO.0432.BPPLUparkeren-ON01).

Zienswijze

Gedurende voornoemde termijn kan door een ieder een schriftelijke zienswijze naar voren worden gebracht. De brief dient gericht te worden aan de gemeenteraad van Opmeer, Postbus 199, 1715 ZK te Opmeer. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient vooraf een afspraak te worden gemaakt (0226-363302).

Naar boven