Verkeersbesluit, tijdelijke verkeersmaatregel, afsluiting verkeer, Schoutensteeg tussen Meerenburg en de schaatsbaan, Herwijnen

Logo Lingewaal

UIT-18-22435/Z-18-19064

Op 8 mei 2018 hebben wij van u een aanvraag ontvangen voor het organiseren van een Streetwise-ANWB dag (verkeersproeven) op vrijdag 6 juli 2018 aan de Schoutensteeg (tussen Meerenburg en de schaatsbaan) te Herwijnen. Hierover berichten wij u het volgende.

 

Geen evenementenvergunning meer nodig

Op grond van artikel 2:24 lid 1 van de Algemeen plaatselijke verordening 2017 is het toegestaan zonder evenementenvergunning de Streetwise ANWB dag te organiseren (elke voor publiek toegankelijke verrichting van vermaak).

 

Tijdelijke verkeersmaatregelen

Op grond van artikel 18 van de Wegenverkeerswet verlenen wij u de volgende tijdelijke verkeersmaatregelen voor vrijdag 6 Juli 2018 van 08:00 uur tot uiterlijk 12:00 uur:

 

  • 1.

    De Schoutensteeg tussen Meerenburg en de schaatsbaan wordt afgesloten voor verkeer.

 

  • 2.

    Plaats op de kruising Achterweg / Breede Kampen en op de kruising Waaldijk /Schoutensteeg een tekstbord op staander “Doorgaand Rijverkeer Gestremd”.

 

  • 3.

    Plaats ter hoogte van de kruising Schoutensteeg / Peperstraat en de kruising Schoutensteeg / Meerenburg een rood-wit afzethek met hierop een gesloten verklaring ( model C – 01 )

 

De volgende voorwaarden worden aan het verlenen van deze tijdelijke verkeersmaatregel gesteld:

 

  • U draagt er zorg voor dat het doorgaand verkeer zo min mogelijk wordt gehinderd. De normen van verkeersveiligheid en de regelgeving op grond van de Wegenverkeerswet dienen strikt in acht te worden genomen.

  • U dient zelf zorg te dragen voor de benodigde dranghekken en verwijzingsborden.

 

Informatie

Hebt u nog vragen over deze brief dan kunt u contact opnemen met de afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving (VVH) op telefoonnummer 0345 - 63 40 00 of via info@lingewaal.nl.

      

Met vriendelijke groet,

namens het college van burgemeester en wethouders,

   

J.A.B.W. van Lith

Afdelingsmanager Veiligheid, Vergunningen en Handhaving[Ondertekening afd.manager VVH namens B&W] 

 

Bezwaarmogelijkheid:

Indien u het niet eens bent met deze beslissing, kunt u hiertegen op grond van art. 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de datum van verzending van dit besluit, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij ons college. Het bezwaarschrift moet ten minste bevatten: uw naam, adres, de dagtekening en een beschrijving van het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt en de gronden waarop het bezwaar berust. Dit bezwaarschrift schorst de werking van het besluit overigens niet.

Voorts kunt u, indien u een bezwaarschrift heeft ingediend, de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht verzoeken een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Wij wijzen u er op dat er voor deze procedure griffierecht betaald moet worden, de tarieven kunt u vinden op de website www.rechtspraak.nl.

Adres:Rechtbank Gelderland

Team bestuursrecht

Postbus 9030, 6800 EM Arnhem

 

Informatie over de bezwarenprocedure en uw recht op een vergoeding (dwangsom) als de gemeente te laat een besluit neemt, is te vinden op de website van de gemeente Lingewaal (www.lingewaal.nl). Heeft u geen internet dan kunt u de informatie telefonisch opvragen bij de afdeling Bedrijfsvoering en Ondersteuning, juridische zaken via telefoonnummer (0345) 63 40 37.[Bezwaarmogelijkheid college]

Naar boven