Verkeersbesluit toewijzen van een algemene gehandicaptenparkeerplaats bij woonzorgcentrum Het Nieuwe Feithenhof te Elburg

Logo Elburg

Inleiding

Door Lengkeek Architecten is namens WZU Veluwe in een mail d.d. 21 februari 2018 een verzoek ingediend om op de openbare parkeerplaats aan de voorzijde van het woonzorgcentrum, Nunspeterweg 7 te Elburg, een algemene gehandicaptenparkeerplaats aan te wijzen en zo te voorzien in de behoefte aan een algemene gehandicaptenparkeerplaats ten behoeve van het woonzorgcentrum. Door middel van dit verkeersbesluit willen wij aan dit verzoek voldoen.

Op grond van artikel 15, lid 1 (het plaatsen van verkeerstekens) en lid 2 (maatregelen die leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weggedeelte gebruik kan maken) van de Wegenverkeerswet 1994 willen wij hiervoor een verkeersbesluit nemen waarin een algemene gehandicaptenparkeerplaats zal worden aangewezen.

A dvies en inspraak

Het ontwerpbesluit is in het kader van artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer voorgelegd aan de politie. De gemandateerde verkeersadviseur T.J.M. Scheffer, van de politie Oost Nederland, Noord en Oost Gelderland Noord West Veluwe en Apeldoorn heeft op 27 maart 2018 positief geadviseerd over het voorgenomen verkeersbesluit.

Het ontwerpbesluit heeft van 11 april t/m 22 mei 2018 voor een ieder ter inzage gelegen. In dezelfde periode zijn belanghebbenden in de gelegenheid gesteld hierover zienswijzen in te dienen. Van deze mogelijkheid is geen gebruik gemaakt.

De genoemde weg ligt binnen de bebouwde kom van Elburg en is eigendom van en in beheer bij Woonzorgunie Veluwe. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Elburg is op grond van artikel 18, lid 1d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd tot het nemen van dit verkeersbesluit.

Besluit

Op grond van het voorgaande besluit het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Elburg:

1a. een algemene gehandicaptenparkeerplaats aan te wijzen in de nabijheid van de ingang van woonzorgcentrum Het Nieuwe Feithenhof, Nunspeterweg 7 te Elburg;

1b. dit kenbaar te maken door het plaatsen van een bord E6 (‘gehandicaptenparkeerplaats’) van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990.

Dit besluit is genomen in overeenstemming met artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer, met artikel 18 van de Wegenverkeerswet 1994, het besluit van het college van burgemeester en wethouders van 1 april 2008 en het mandaatbesluit van het college van burgemeester en wethouders van 6 februari 2018.

 

Elburg, 4 juni 2018

Namens het college van burgemeester en wethouders,

 

J.J. Ruster

beleidsmedewerker Verkeer en Vervoer

 

 

 

Dit besluit treedt in werking één dag na bekendmaking in de Staatscourant.

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na publicatie van dit besluit in de Staatscourant beroep instellen bij de Rechtbank Gelderland, afdeling Bestuursrecht, postbus 9030, 6800 EM te Arnhem.

In dit beroepschrift moet vermeld staan:

uw naam en adres, de datum waarop het beroepschrift is geschreven, een omschrijving van het gemeentelijke besluit waartegen u in beroep gaat, de reden waarom u in beroep gaat en uw handtekening.

Door het indienen van het beroepschrift wordt dit besluit niet opgeschort. Bij een spoedeisend belang kan degene die een beroepschrift heeft ingediend een voorlopige voorziening vragen bij de Rechtbank Gelderland, afdeling bestuursrecht, postbus 9030, 6800 EM te Arnhem. Bij het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening moeten griffierechten worden betaald.

 

Naar boven