Voorbereidingsbesluit “Kwalitatief Sturen Op Appartementen 2018” (NL.IMRO.0153.VB00022-0003)

Logo Enschede

De Raad heeft -met toepassing van artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening- in zijn vergadering van 28 mei 2018 verklaard dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor het gehele stedelijk gebied, inclusief Boekelo en met uitzondering van de wijken Boswinkel, binnenstad, Boddenkamp, Lasonder-Zeggelt, Kennispark, het dorp Lonneker en de industrieterreinen (voorbereidingsbesluit “Kwalitatief sturen op appartementen 2018” met de daarbij behorende regels), zoals weergegeven op de bij het voorbereidingsbesluit behorende verbeelding.

Met het voorbereidingsbesluit ‘Kwalitatief sturen op appartementen 2018’ wordt verklaard dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor het gebied zoals hierboven weergegeven, om kwalitatief te kunnen sturen op de toevoeging aan de woningvoorraad van nieuwe appartementen en studio’s. Het voorbereidingsbesluit is de ruimtelijke vertaling van het beleidskader ‘Urbaan Wonen’ en heeft als doel om ongewenste ontwikkelingen op het gebied van toevoeging van studio’s en appartementen tegen te houden. Op grond van het voorbereidingsbesluit is het verboden om het gebruik (inclusief eventueel noodzakelijke bouwactiviteiten) van gronden en bouwwerken met een woonbestemming of -aanduiding te wijzigen in appartementen en studio’s. Burgemeester en wethouders kunnen afwijken van het verbod door verlening van een omgevingsvergunning voor nieuwe appartementen en studio’s die voldoen aan de in het beleidskader ‘Urbaan Wonen’ neergelegde kwaliteitscriteria. De regels waaraan aanvragen om omgevingsvergunning getoetst worden zijn in het voorbereidingsbesluit opgenomen. Onderdeel van deze regels is een toetsing aan de beleidsregel ‘Kwalitatief sturen op appartementen’.

Dit voorbereidingsbesluit treedt in werking op 8 juni 2018.

Inzien voorbereidingsbesluit:

Het voorbereidingsbesluit met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van de datum van inwerkingtreding voor een ieder ter inzage.

Voorbereidingsbesluit digitaal inzien:

Het voorbereidingsbesluit met de daarbij behorende stukken kan digitaal worden ingezien op

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0153.VB00022-0003

De bronbestanden kunnen worden gedownload via de webpagina

https://www.ruimtelijkeplannen.enschede.nl/plannen/NL.IMRO.0153.VB00022-/NL.IMRO.0153.VB00022-0003/

Tegen het voorbereidingsbesluit “Kwalitatief sturen op appartementen 2018” staat geen mogelijkheid tot bezwaar of beroep open.

Naar boven