Ontwerpwijzigingsplan ‘Firdgum – Camstrawei 41’, gemeente Waadhoeke

Logo Waadhoeke

Burgemeester en wethouders van Waadhoeke brengen het wijzigingsplan ‘Firdgum – Camstrawei 41’ als ontwerp in procedure.

 

Het initiatief betreft een wijziging van het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2013’, dat door de gemeenteraad is vastgesteld op 7 november 2013 en (partieel) opnieuw is vastgesteld op 25 juni 2015. Het doel van het wijzigingsplan is om een agrarisch bedrijfsperceel met bouwvlak te veranderen en te vergroten. Dit om de nieuwbouw van een agrarische bedrijfsloods mogelijk te maken.

 

Het plangebied betreft het perceel Camstrawei 41, in het buitengebied van Waadhoeke, ongeveer 800 meter ten noordwesten van Firdgum. Het planidentificatienummer van het ontwerpwijzigingsplan is NL.IMRO.1949.WPBUICAMSTRA412018-ONT1.

 

Heeft u vragen?

Voor informatie over het ontwerpwijzigingsplan of de procedure kunt u tijdens kantooruren bellen met de afdeling Veiligheid & VTH (14 0517).

 

U wilt het ontwerpwijzigingsplan bekijken

U kunt het ontwerpbestemmingsplan bekijken in het gemeentehuis van Waadhoeke (Harlingerweg 18 te Franeker), op werkdagen tussen 8:30 en 17:00 uur (op donderdag tot 20:00 uur). Als u van tevoren een afspraak maakt, kunnen wij u beter van dienst zijn.

Vanaf 23 januari 2018 tot en met 5 maart 2018 ligt het wijzigingsplan voor u klaar.

U kunt het ontwerpwijzigingsplan ook digitaal bekijken, via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Wilt u een reactie geven op het ontwerpwijzigingsplan?

Als u belanghebbende bent, dan kunt u uw mening geven. Wij noemen dat een zienswijze. U leest hierna hoe een zienswijze kunt geven.

Doet u dat uiterlijk 5 maart 2018. U kunt op twee manieren reageren:

  • in een brief

  • in een gesprek

U stuurt uw brief naar burgemeester en wethouders, Postbus 58, 8800 AB FRANEKER. U heeft liever een gesprek? Dan kunt u bellen met de ambtenaar die het wijzigingsplan behandelt (14 0517, op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur). Met hem of haar kunt u een afspraak hiervoor maken.

 

Na beoordeling van eventuele zienswijzen zal het college van B&W een besluit nemen over de vaststelling van het wijzigingsplan. Mocht het wijzigingsplan worden vastgesteld, dan is het mogelijk om beroep in te stellen bij de Raad van State. Met een publicatie in de Franeker Courant en op de website www.officielebekendmakingen.nl brengen wij u tegen die tijd op de hoogte. U kunt alleen beroep instellen tegen de mogelijke vaststelling van het wijzigingsplan, als u belanghebbende bent en tevens een zienswijze heeft gegeven over het ontwerpwijzigingsplan.

Naar boven