Vaststelling bestemmingsplan 'Facetplan parkeren'

Logo Arnhem

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 30 mei 2018 gewijzigd heeft vastgesteld

het bestemmingsplan ' Facetplan parkeren '

landelijk bekend onder het plan-identificatienummer NL.IMRO.0202.933-0301.

 

Aanleiding en doel

Vanaf 1 juli 2018 komen de stedenbouwkundige voorschriften uit de bouwverordening te vervallen. Een van de consequenties hiervan is, dat er niet meer getoetst kan worden aan de gemeentelijke parkeernormen uit de bouwverordening. Parkeernormeringen kunnen dan alleen nog worden opgenomen in de regels van bestemmingsplannen. In Arnhem is alleen in de recent vastgestelde bestemmingsplannen (vanaf 2015) een parkeerregeling opgenomen. Hierbij wordt verwezen naar de beleidsregels van het Arnhemse parkeerbeleid, gebaseerd op de bouwverordening.

Om te voorkomen dat vanaf 1 juli 2018 bij aanvragen om een omgevingsvergunning gebaseerd op oudere bestemmingsplannen geen parkeertoets meer kan plaatsvinden, is het van belang deze bestemmingsplannen tijdig te voorzien van een adequate parkeerregeling. Daarom is het bestemmingsplan 'Facetplan parkeren' opgesteld. Met dit bestemmingsplan worden alle daarvoor in aanmerking komende bestemmingsplannen relatief eenvoudig in één ruimtelijke procedure voorzien van een parkeerregeling. In deze regeling wordt het gemeentelijk parkeerbeleid van toepassing verklaard op onder andere aanvragen om omgevingsvergunningen voor het bouwen en op functiewijzigingen

 

Wijziging

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld onder meer naar aanleiding van een ingediende zienswijze. De wijziging als gevolg van de zienswijze betreft de als bijlage bij de regels opgenomen lijst met aan te passen bestemmingsplannen. In deze lijst is de verwijzing naar het bestemmingsplan Fluvium Midden - Westervoortsedijk West geschrapt. In verband daarmee is ook de verbeelding aangepast. Daarnaast is naar aanleiding van de zienswijze artikel 3 van de regels aangepast. Ambtshalve zijn eveneens enkele kleine redactionele wijzigingen in de regels aangebracht. Tenslotte is de tekst van artikel 3 van de regels via een raadsamendement tijdens de vaststelling van het bestemmingsplan aangepast.

 

Inzien

Het besluit tot vaststelling met bijbehorende stukken en het bestemmingsplan liggen met ingang van 5 juni 2018 tot en met 16 juli 2018 gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage bij de receptie van het Stadskantoor van de gemeente Arnhem aan de Eusebiusbuitensingel 53.

Het vastgestelde bestemmingsplan is met ingang van 5 juni 2018 ook op internet in te zien (technische storing voorbehouden).

De interactieve digitale verbeelding van het plan is te raadplegen op het webadres: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0202.933-0301 

De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres: http://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0202.933-/NL.IMRO.0202.933-0301/

 

Procedure

De belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, kan gedurende de aangegeven termijn van zes weken na bekendmaking beroep aantekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voorts kan, indien beroep is ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Ten aanzien van die onderdelen van het bestemmingsplan die bij vaststelling zijn gewijzigd ten opzichte van het ontwerp komt de bevoegdheid beroep in te stellen ook toe aan de belanghebbende die bezwaar heeft tegen deze wijzigingen.

Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Hiervoor dient u wel te beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op de genoemde site staan de exacte voorwaarden vermeld.

 

Naar boven